Już nie wytrzymałem i piszę tego posta. niegdyś uważałem niebieskie ledy ( osobiście lubie ten kolor ) za cichy kryptonim właścicieli golfów i opla kalibry. odkąd zaglądam na forum civica ( które jest żałosne ) bo nie ma żadnych luźnych tematów typu "allegro" "youtube" itp a ludzie zakładają tematy typu "jaki klucz do moich kół" lub "zanim uruchomię silnik pali sie kontrola akumulatora i ciśnienia oleju - jak to naprawić ?"
zacząłem napotykać takie perełki....
ten kolega absolutnie wszystko ma podłączone pod gniazdo zapalniczki, w gniazdo jest wsadzony potrójny rozgałęźnik, a w ten rozgałęźnik kolejne dwa, potrójne rozgałęźniki ...efekty ( warte uwagi są niebieski ledy w kratkach nawiewu )
ten kolega absolutnie wszystko ma podłączone pod gniazdo zapalniczki, w gniazdo jest wsadzony potrójny rozgałęźnik, a w ten rozgałęźnik kolejne dwa, potrójne rozgałęźniki ...efekty ( warte uwagi są niebieski ledy w kratkach nawiewu )
ojojoj ... a czemu nie ma niebieskich zegarów ? Brak funduszy czy czasu na zrobienie tego ?
Nie no Jeszcze niech sobie w tyłek niebieską diodę wstawi
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
Leśniczy, przez 10 minut zastanawiałem się jak napisać w możliwie kulturalny oraz poprawny obyczajowo i politycznie jakiś komentarz, żeby pocieszyć Cie i jednocześnie zaznaczyć brak ogarnięcia u wspomnianych forumowiczach z hondy.
Niestety, ciśnie mi się w okolice klawiatury tylko coś takiego:
** Dodano: 28-11-2011, 00:34 **
10? no z 15 już wyszło
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
Życie tego gościa od car audio musi być zajeb*ście nudne...
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
Jelcyn, Mecwaldowski zajbiście podsumował to auto Swoją drogą ciekawe jak koleś może jeździć tym samochodem po zmroku. Przecież oślepia się tymi diodami z każdej strony.
_________________ Tipo 1,9 Tds - Mariana
AR 155 2.0 8v TS / AR GT 1.9 JTDm
Leśniczy, święta za pasem to wyciągnął ozdoby choinkowe Jak w ogóle można jeździć z takim "sklepowym neonem" Niech jeszcze agent powie, że go na drodze nieoryginalnie montowany ksenon oślepia
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 28-11-2011, 19:00
kolejna perła znaleziona dzisiaj na hcforum....
zapewne każdy z was słyszał o stożkowym filtrze powietrza, który montujemy zamiast klasycznego filtra ? na hcforum też słyszeli, jeden gość postanowił nawet zamontować taki .... jako dodatkowy filtr do oryginalnej puchy !!!!więc teraz ma dwa, oryginalną wkładkę + stożka.
zamiast metalowej opaski zaciskowej użył taśmy a całość przymocowana jest opaskami między innymi do przewodów paliwowych ...
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Leśniczy, wstawiaj tu do tematu inne takie kwiatki z forum hondy. Z tego co widzę, to będziesz miał zajęcie na dłużej
Ciekawe ile koni zyskał ten od filtrów. Na sportowym filtrze zamiast seryjnego jest napisane +15bhp na storzku +20, więc to się sumuje, nie? Napisz mu, żeby jeszcze magnetyzer założył, to będzie rakieta nie auto.
gość postanowił nawet zamontować taki .... jako dodatkowy filtr do oryginalnej puchy !!!!
Honda Civic, przynajmniej ta 6 generacji z tego co czytałem uchodzi za samochód bardzo mało awaryjny, więc nic dziwnego, że na takim forum gromadzą się ludzie, którzy o mechanice wiedzą tyle co prosiak o pomarańczach. Nie to co my po włoszczyźnie, gdzie większość użytkowników zna chociaż ogólnie anatomię samochodu
Jelcyn napisał/a:
Napisz mu, żeby jeszcze magnetyzer założył, to będzie rakieta nie auto.
Jeszcze niech sobie wrzuci w dolot turbinkę-wiatraczek i takie coś co gwiżdże w głośnikach jak turbo V6 kiedy dodaje się gazu
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
Heh na kazdym forum znajdą się takie kwiatki, ale im bardziej "zajefajehiperturbo" auto tym więcej takich magików. Proponuje wpisac w google blow off. Wujek jako drugą podpowiedź daje "blow off bez turbo" . Albo (bodajże z forum opla) pytanie brzmiało mnie więcej tak: kolega remontował silnik i po 2kkm będzie zmieniał olej. Czy mogę go nalac do swojego silnika? z kasą krucho a olej przecież zmienia się co 10kkm.
Wysłany: 28-11-2011, 21:53
Jelcyn napisał/a:
wstawiaj tu do tematu inne takie kwiatki z forum hondy.
tak też zamierzam te które wstawiłem pochodzą z ostatnich 2-3dni. jak zobaczę coś ciekawego to się podzielę
meter30, na początku myślałem, że hondziarze chyba sami napraw nie dokonują tylko odrazu ogień do mechanika.... teraz wiem, że dokonują sami "napraw". bardzo często powtarzającym się tematem jest np. "wymieniłem płyn chłodniczy przed zimą i teraz słychać bulgotanie ratunku!"
albo zmieniłem podświetlanie w zegarku i teraz pokazuje dziwne cyfry .... a pare postów niżej "problem rozwiązany podłączyłem zegarek odwrotnie"
VEndriuV, nie rozumiem piszesz o mojej hance ?
** Dodano: 28-11-2011, 22:09 **
Dzisiaj 21:06
klimson
Witam
Mam pytanko ,czy da sie sciagnac pokrowce orginalne z siedzen ??
ten kolega absolutnie wszystko ma podłączone pod gniazdo zapalniczki, w gniazdo jest wsadzony potrójny rozgałęźnik, a w ten rozgałęźnik kolejne dwa, potrójne rozgałęźniki ...
Leśniczy napisał/a:
na hcforum też słyszeli, jeden gość postanowił nawet zamontować taki .... jako dodatkowy filtr do oryginalnej puchy !!!!więc teraz ma dwa, oryginalną wkładkę + stożka.
Ja pierniczę jak można jechać taką choinką.
Dziwić się, że później są wypadki.
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
Wysłany: 28-11-2011, 23:51
parę lat temu kiedy kupiłem tipo ( deska DGT ) znajomi jako pierwsze wrażenie opisywali ufo lub samolot ... jednak wnętrze tipo z deska dgt vs wnętrze civika z pierwszej fotki to jak .... latawiec vs F16
Ale ktoś dobrze zauważył, czy on coś widzi jak jedzie?
To ja w swoim aucie jadąc wieczorem wszystko wygaszam, abym skupiał się na drodze. Ogólnie mam oczy bardzo wrażliwe na światło.
Ale co do tego, że Hondziarz jedzie od razu do mechanika to może być. Dużo osób spotykam, które nawet w małym stopniu nie wiedzą co i jak.
Ostatnio właśnie spotkałem spod pracy człowieka (który jeździ w karetce) co kupił sobie Lybrę. I chyba z 40 minut mu opowiadałem o aucie co i jak, gdzie co się robi, na co trzeba spojrzeć. Chyba jego "nadworny" mechanik my tyle nie powiedział, bo chłonął informacje jak gąbka, a jechał z tym mechanikiem kupować to auto.
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska
Jak już psioczymy na inne fora, to pozwolę sobie wkleić mój tekst, który zamieściłem na Fiat Klub Polska:
Cytat:
Nie czaje za bardzo o co chodzi, może wy będziecie w stanie wyjaśnić jak to z tym jest. Uważam, że Fiat/FSM 126p, zwany również maluchem, bobem albo kaszlakiem ma jedną zdecydowanie bardzo poważną wadę. Chodzi o forum. Malucha kupił z rok temu mój kolega, elegant, rocznik chyba 98, całkiem zadbany, od pierwszego właściciela, starszy pan, który podupadł na zdrowiu i kondycji, przez co bał się już jeździć. Oczywiście, jako, że interesuje się motoryzacją i sam naprawiałem większość rzeczy w Łajzie, to zgłosił się do mnie, żebym coś tam mu pomógł. Wymieniliśmy drzwi, zamontowałem mu trzeci stop, wymieniłem cylinderki hamulcowe, ale cały czas szarpało nim i telepało. Nie wiedziałem co jest grane, więc postanowiłem zrobić podobnie jakby coś takiego działo się u mnie. Chodzi o forum internetowe, zarejestrowałem się, oczywiście pełna kulturka, wiadomo, ,,dzień dobry'' potem wyszukiwarka, szukamy podobnych objawów. Nie było nic podobnego, więc smaruje temat w odpowiednim dziale, temat nazywam tak, żeby opisać problem, dokładne wyjaśnienia w temacie. Z góry podziękowałem, obiecałem, że kliknę to całe ,,pomógł'' itd. 10 minut pojawiła się odpowiedź, normalnie wyrwało mnie z butów, uwaga, cytat: ,,Ale ty pojebany jesteś, że takiej rzeczy nie wiesz. I co cwaniaczku, może mamy ci jeszcze warsztat znaleźć?'' odpowiedzi udzielił sam admin, po czym zamkną temat i wstawił mi ostrzeżenie o wartości ,,2-za głupi avatar''
No to trudno, z idiotami nie będę się kłócił, zabieram zabawki wyjazd na inne. Na drugim forum moderatorzy wszczynali awantury z użytkownikami, żeby potem z bananem na gębie usuwać posty i wstawiać warmy. Oczywiście odpowiedzi na mój problem ograniczały się do kłótni który wałek rozrządu jest lepszy, co nie miało żadnego związku z tematem.
Mhm, coś nie tak, trzecie forum okazało się martwe, 2-3 posty na tydzień, czwartego nie już nie szukałem. O konieczności wymiany poduszek pod skrzynią powiedział mi sąsiad, który widział jak maluszek robił kangurka.
Jak to jest możliwe, że takie przyjemne autko, z duszą i będące obecnie raczej modelem dla pasjonatów i kolekcjonerów ma takich bałwanów za właścicieli?
Jak to jest możliwe, że takie przyjemne autko, z duszą i będące obecnie raczej modelem dla pasjonatów i kolekcjonerów ma takich bałwanów za właścicieli?
i tu się nie zgodzę ;/ 90% właścicieli "maluchów" to dzieciaki z techników chcący zabłysnąć przed znajomymi że mają auto ... a że nie stać ich na samochód no to ... kupują malucha za 200 zł a później zakładają fora
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.