|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[pytanie] Rejestracja przyczepy |
Autor |
Wiadomość |
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-02-2007, 22:32 [pytanie] Rejestracja przyczepy
|
|
|
W jaki sposób można zarejestrować przyczepę towarową (ładowność do około 700kg)?
Zaznaczam, że chodzi o przyczepę typu SAM.
Czy ktoś coś takiego robił? |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-02-2007, 22:46
|
|
|
Radke, ale chcesz ją zrobić sam, czy kupujesz już zarejestrowanego SAM-a?
Jeśli chodzi o zrobienie przyczepki SAM, to wykonujesz takie cudo, musisz mieć rysunek techniczny bo tego wymaga SKP, następnie idziesz do swojego WK w Ożarowie Maz. o ile się nie mylę , gdzie wydadzą Ci decyzję na nabicicie numerów na niej i skierowanie na przegląd.
Nabiją Ci numer (w SKP oczywiście nie w dziupli ), zrobią przegląd i idziesz do rejestracji. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-02-2007, 23:00
|
|
|
Emf napisał/a: | chcesz ją zrobić sam, czy kupujesz już zarejestrowanego SAM-a? |
Chcę zrobić sam a dokładniej złożyć z kilku różnych, które jeśli jeszcze trochę poleżą to będą się nadawać tylko na złom...
Emf napisał/a: | musisz mieć rysunek techniczny bo tego wymaga SKP |
Sam robię ten rysunek? Kiedyś, w zamierzchłych czasach miałem w szkole rysunek techniczny ale nie wiem, czy to co bym teraz narysował będzie czytelne dla SKP. Są może jakieś wytyczne (ile rzutów, jakie przekroje etc)?
Emf napisał/a: | idziesz do swojego WK w Ożarowie Maz. o ile się nie mylę |
No tu akurat nie zgadłeś bo zameldowany jestem dalej w W-wie więc będzie to WK na Ursynowie... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-02-2007, 00:06
|
|
|
Radke napisał/a: | Chcę zrobić sam a dokładniej złożyć z kilku różnych, które jeśli jeszcze trochę poleżą to będą się nadawać tylko na złom... |
Pod warunkiem, że nie masz tam nabitych numerów.
Radke napisał/a: | Sam robię ten rysunek? Kiedyś, w zamierzchłych czasach miałem w szkole rysunek techniczny ale nie wiem, czy to co bym teraz narysował będzie czytelne dla SKP. Są może jakieś wytyczne (ile rzutów, jakie przekroje etc)? |
Tu już byś musiał zapytać w konkretnej stacji, bo jednej wystarcza odręczny, a inni sobie życzą komputerowy, jeszcze inni mogą w ogóle sobie nie życzyć |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-02-2007, 16:47
|
|
|
Parę lat temu mój tata robił z kolegą przyczepkę.Problemów z rejestracją nie było,ale musiała być wykonana według jakichś tam przepisów.Chyba chodziło o długość dyszla,ilość i typ lamp i takie tam pierdoły.
Pasowało by mieć jakiś zarys i przejść się po stacjach diagnostycznych w celu oględzin i przepisów co musi a co nie może być. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|