|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Silvester in Vienna i-te-pe |
Autor |
Wiadomość |
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:24 Silvester in Vienna i-te-pe
|
|
|
Z uwagi, że 'co by nie było' to mam zamiar i tak dostać się do Wiednia w okolicach Sylwestra to wypadałoby przygotować się choć raz 'informacyjnie' co warto zobaczyć etc.
Byłem w tym roku w Wiedniu 2 razy przejazdem, raz coś pozwiedaliśmy, ale też nieco na szybko. Nocować będziemy w Bratysławie, bo taniej i są miejsca jeszcze
Sylwestra samego raczej w Wiedniu spędzimy, podjedziemy, na drugi dzień możemy Bratysławę pozwiedzać, w dzień sylwestrowy po Wiedniu się raczej pokręcimy;
no i meritum (czy jakoś tak się pisze ):
kto wie jak przebiega sylwester w Wiedniu, bo podobno miasto organizuje za friko sceny z muzyką, gdzie warto podejść, co warto zobaczyć, także w ciągu dnia, jak sobie harmonogram wzbogacić małym kosztem ale głownie sam czas okolicy sylwestra, choć w ciągu dnia też coś pozwiedzamy na pewno;
no ale jak to z sylwestrem? nie będzie zbyt ciekawe pójście na scenę z kursem walca może ale jakieś inne szybsze mjuziki to już ok; coś ktoś wie na temat tego jak to wszystko wygląda? no i może ciekawe miejsca które przeoczyłem; na pewno w centrum będziemy, na pewno też Salm Brau odwiedzimy (mmm... :tonqe: ), ale chętnie posłucham jakiegoś dodatkowego info;
podobnie odnośnie Bratysławy; tam też jest na pewno jakiś sylwester, ale chyba lepszy w Wiedniu organiuzją? co sądzicie? mówię o 'publicznym' , nie wywalaniu kasy na zabawę w dyskotece, bo to na miejscu zawsze jest jakby co; jak sylwek w Bratysławie? no i co/w jakiej kolejności warto zwiedzić?
chętnie posłucham wszelkiego info... |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 28-12-2007, 20:05
|
|
|
Co do Bratysławy, to jakoś strasznie dużo to nie ma do zwiedzania:
- zamek(hrad)
- wysoka wieża, w której jest muzeum broni
- ruiny zamku w Devinie
- oczywiście ryneczek z pięknymi figurami
Najlepiej poszukaj info gdzieś w necie , będziesz miał całą listę do zwiedzania. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 28-12-2007, 23:06
|
|
|
dzięki choć i za to; mam już listę, ale zawsze może ktoś coś dorzuci ciekawego |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 29-12-2007, 12:39
|
|
|
Możliwe, że też będę na sylwestra w Bratysławie/Wiedniu, ale jeszcze nic nie jest pewne.
Unk, gdzie macie załatwione noclegi ? |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 29-12-2007, 13:32
|
|
|
my podskoczymy do Weidnia połazić, pooglądać etc, choć kur... Salm Brau jest zamknięte! 31.12 i 1.01... ergh... no ale jest cały Wiedeń, a nocleg mamy w Bratysławie w hoteliku, stamtąd wyskoczymy do Wiednia.. noclegi w wiedniu się w październiku skonczyły , te po normalnych cenach...w Bratysłaiwe to gdzieś okolice ul Mudrochova czy jakoś tak; na drugi dzień Bratysawę pozwiedzać możemy... |
|
|
Przemski
|
Wysłany: 29-12-2007, 17:19
|
|
|
Dopisuję się jako uczestnik wyprawy:-)
Trafiłem na kilka prywatnych stron z opisami imprez w Bratysławie i Wiedniu jak i atrakcji w samych miastach.
Jedna z nich to:
http://www.brat-wien.prv.pl/
Na tej podstawie sporządziłem listę atrakcji, trzeba tylko znaleźć pozycje geograficzną lub adresy i wpisać jako "points of interest" w AutoMapie czy TomTom.
Mam nadzieje, że w poniedziałek rano dojdzie do mnie przesyłka z ładowarką samochodową do palmtopa:-) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|