|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Głośniki |
Autor |
Wiadomość |
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-04-2005, 10:50 Głośniki
|
|
|
Witam...
Co sadzicie o tych wszystkich głosnikach na Allegro ? --== STRONA ==-- Hmm... to sa glosniki 10cm chyba takie glosniki przychodza w moja polke tylnia do tempry ? ... jak nie to prosze mnei poprawic bede szukal dalej ... bo ciac polke nie chce ... jakie Glosniki z tej storny polecacie i czy wogole polecacie... sa fajne te zestawy glosniki te na tyl i te takie malutkie (po co one sa? ) |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-04-2005, 17:10
|
|
|
W tylnej półce, tak samo jak z przodu, głośniki mają 100 mm średnicy. |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
Pele
|
Wysłany: 08-04-2005, 17:22
|
|
|
Raku napisał/a: | Ogólnie jeżeli nie jesteś audiofilem to boschmann wystarczy spokojnie |
Mi wystarczaja. Posiadam model ALX-8255 i jestem z nich zadowolony. Tylko czegos lepszego na przod mi brak |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
andrzej&sz
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
|
|
|
|
Marcin3 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2005, 21:58
|
|
|
Hm.. ja niestety mam pociętą półke z tyłu bo wsadziłem głosniki takie owalne 6x9 - po 160W, a z przodu mam takie 100mm po 75W wszystko Blaupunkta i mowie wam nic więcej nie potrzeba grają cudnie taki basik ze hej (tuba nie potrzebna) na audio nie ma co oszczędzać ale i nie można przesadzać !! |
|
|
|
|
dzejbi
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 310 Skąd: Łódź, Warszawa
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 22-04-2005, 00:10
|
|
|
A ja powiem tak.
Z racji na fakt, że mam wersje kombi to zarówno z przodu jak i z tyłu mam głośniki 100 mm.
Są to można powiedzieć głośniki High-end'owe, tzn. z przodu Pioneer (nie pamiętam modelu) a z tyłu Lanzar (też nie pamiętam, ale sprawdzę). Jednostka centralna: Pioneer KEH-M7400RDS (stara linia), 4x22W, wyjście na zmieniare, dwukolorowe podświetlenie, wyciszanie telefonem, wodotrysk . Na głośniki + nowe okablowanie trochę się swego czasu wykosztowałem i naprawde grają dobrze, ale....nie głośno. Jak chce słuchać muzy głośno to przy głośności ponad 18/30 już charczą. I tu nie ma nic dziwnego. Głośniki 100mm mogą grać czysto i wręcz perfekcyjnie, ale nigdy nie zrobicie z auta dyskoteki na kółkach.
Ten zestaw zaprojektowała dla mnie Łodzka firma Bartex i od samego początku powiedzieli mi, żebym się spodziewał dobrej jakościowo ale nie supergłośnej muzyki.
Jednostkę centralną miałem z poprzedniego auta i fachowcy z w/w firmy stwiertdzili, że jest to bardzo udane radio. Z resztą nie raz już słyszałem opinie, że starsze Pionki posiadają o niebo lepsze wzmacniacze od tych z nowej linii.
Ostatecznie więc kierując się kompromisem i pozostając przy fabrycznie wyciętych otworach, mam dobrą, ale nie maksymalnie głośną muze.
Polecam to rozwiązanie wszystkim, którzy nie muszą szpanować na ulicach, tylko chcą dźwięku dobrej jakości. |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
Nazir
|
Wysłany: 23-04-2005, 16:54
|
|
|
Mam ten sam problem. Radyjko Panasonic (moc 4x45w) + 4 głośniki 100 (50w przód i 60w tył), chciałem żeby pasowały w oryginalne otwory. Niestety trzeba sobie jasno powiedzieć że tempra s.w. ma fatalne nagłośnienie wnętrza, tylne głośniki są daleko i dodatkowo ułożone zupełnie płasko.
Żeby dobrze słuchać czterech głośników z miejsca kierowcy, muszę dużo większą moc skierować na tył. Efekt jest taki że jak słucham trochę glosniej to tylne głośniki zaczynają charczeć. Jak pisze przedmowca: trzeba sluchać ciszej. Myślę o tym żeby jednak trochę zmienić kąt ułożenia tylnych głośników, może choć trochę to pomoże. |
_________________ Już nie Tempra - teraz Honda |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-04-2005, 11:05
|
|
|
ja sobie kiedyś z oszczędności zrobiłem niekonwencjonalne rozwiązanie :-)
wykorzystałem discmana (a radyjko zostało osobno ze swymi głośnikami z przodu)
a w autku pozaczepiałem na sztywno 4 szt Creative/CambridgeSoundworks.
Jak na takie niby małe wielkościowo głośniczki mają dość fajną wydajność i bardzo ładne brzmienie. Kto je zna ten wie jak zadziwiają - jak takie małe może tak mocno i ładnie grać
(małe są wysoko/śreniotonowe). Do tego wooferek pod siedzeniem pasażera i 2 wooferki w półce z tyłu - pociąć trza było. Zdjęcia gdzieś dawniej na forum dałem, byle jakie ale są :-D
to taka altenatywa nim sobie radio c mp3 kupię :-D a póki co - gra to dość ładnie, czyściej niż niejeden średni/tani zestaw a i moc jakąś ukrytą ma co można by ludzi postraszyć :-D |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|