|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Piłeś nie jedź |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-07-2005, 17:00 Piłeś nie jedź
|
|
|
Jak w temacie |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 27-07-2005, 21:20
|
|
|
podpisuje się pod tym
zabierałabym dożywotnio prawko każdemu kto po pijaku jeździ i do żadnego więzienia nie wsadzać bo to na nasz koszt będa siedzieć tylko na roboty wysłać
radykalnie? być może ale zdania nie zmienię |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 27-07-2005, 21:23
|
|
|
Głupiemu i tak nie przetłumaczysz. Co to jest pół piwa.... |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 27-07-2005, 21:35
|
|
|
ale może jak jeden głupi z drugim poniosą karę to trzeci się zastanowi- ech naiwna pewnie jestem |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 27-07-2005, 21:38
|
|
|
madzia napisał/a: | ale może jak jeden głupi z drugim poniosą karę to trzeci się zastanowi |
Jeśli ci pierwsi faktycznie poniosą. Najcześciej dostanie wyrok w zawieszeniu bez jakiegokolwiek nadzrou.
A powinni być pod okiem psychiatry, bo tacy ludzie są chorzy umysłowo. |
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 27-07-2005, 21:40
|
|
|
dlatego jestem za karaniem - szybkim i skutecznym, żadne tam zawiasy, publikowanie fotek w necie czy tym podobne reakcje bo to nic nie daje
ale też musi się zmienic nastawienie nie tylko tych co piją i za kółko siadają ale najbardziej tych co widząc to na to przyzwalają |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-07-2005, 21:58
|
|
|
madzia napisał/a: | zabierałabym dożywotnio prawko każdemu kto po pijaku jeździ |
A potem taki koleś siada za ster bez prawka i co? Jak go policja zatrzyma (nawet na trzeźwo) to co mu zrobi?
Z przykrością stwierdzam, że na polskich drogach z dnia na dzień robi się coraz mniej bezpiecznie; jak nie piraci to pijacy, jak nie fatalny stan techniczny aut to jeszcze gorsze drogi, jak nie nastoletni gnoje jadący z dyskoteki to niedzielni kierowcy...
Aż się boję, gdy moja żona gdzieś jedzie; ona jeździ bardzo dobrze ale zawsze może znaleźć się ktoś...
Mieszkam akurat w miejscu (czarny punkt), gdzie praktycznie codziennie coś się dzieje a przynajmniej raz na dwa tygodnie ktoś ginie. I co? Jakoś nikt się tym nie przejmuje; tylko statystyki rosną.
Przepraszam za odbiegnięcie od tematu ale musiałem to napisać. |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 28-07-2005, 22:00
|
|
|
Radke napisał/a: | (czarny punkt), gdzie praktycznie codziennie coś się dzieje a przynajmniej raz na dwa tygodnie ktoś ginie. I co? |
I dlatego zostałem ratownikiem. Między innymi dlatego. |
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 29-07-2005, 06:26
|
|
|
Radke napisał/a: | zabierałabym dożywotnio prawko każdemu kto po pijaku jeździ
A potem taki koleś siada za ster bez prawka i co? Jak go policja zatrzyma (nawet na trzeźwo) to co mu zrobi? |
No więc co trzeba z takimi zrobić? |
|
|
|
|
Dorotka [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2005, 01:50
|
|
|
Nic z takimi ludzmi sie nie zrobi...
Co z tego ze jednemu zabierzesz "dożywotnio" prawo jazdy skoro drugi zrobi to samo, bądz cos gorszego? Podobnie jest podczas burzy, jeśli piorun nie walnie w to mijsce to walnie w inne... Na to nie ma reguły. Wiec albo ludzie zaczną myślec co robią i zastanawiac sie nad konsekwencjami swoich czynów ( w co rzecz jasna wątpię), albo bedzie tak jak jest. I chcobyśmy sie bardzo starali to ludzi nie zmienimy...
Natomiast, jeśli nic nie bedziemy robic, to pozabijamy siebie, albo nas pozabijają... Spojrzmy sie na inne kraje, gdzie prawo jest ściśle przestrzegane np. za zucie gumy w jednym panstwie konsekwencją jest kara śmierci, natomiast w naszym kraju za jazde pod wpływem alkoholu grozi kara pieniężna i punkty karne... lub też możnaby przekonac "dobrego" Pana Policjanta, ze oczywiście nic nie piliśmy i ze mieszkamy zaraz za rogiem... tak wiec powaracając do meritum, w naszym kraju dosyc nierealną rzeczą bedzie karac kierowców dożywotnim zabieraniem prawa jazdy. dopoki prawo sie nie zmieni, to bedzie tak jak jest. A długo bedziemy czekac na to aby mentalnosc Polaków zmieniła sie choc troszke... |
|
|
|
|
Faja
|
Wysłany: 06-08-2005, 11:41
|
|
|
Jak taki co po pijaku jeźdźi dostanie kiedyś porządny wpier##@@*** to może więcej nie wsiądzie za kierownicę po alko....A tak już na poważnie to zabieranie prawa jazdy dożywotnio plus taka grzywna żeby nawet bez prawka mu sie wsiąść nie chciało....Dla mnie to debilizm,nawet wsiąść następnego dnia rano po imprezie...Pozdro:D |
_________________ Misia sprzedana...:(Na zawsze pozostanie w mej pamięci....
Opelek-2.0 brązik:)
Temperki to są wozy... |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-08-2005, 14:43
|
|
|
na tej zasadzie kiedys sie klocilem z ojcem o ideologie polskiego prawa
za jazde po pijaku bodajze do 0,5 promila do kiedy nie jest to przestepstwo zabieraja prawko na rok i ODDAJA
za uzbieranie raptem 21 punktow w pierwszym roku albo 24ch w pozniejszych latach zabieraja prawko na rok i trzeba od nowa ZDAWAC...
a sa to raptem 3 porzadne mandaty... kumpel tak idealnie wyrobil, raz dostal 3pkt i dwa razy po 6... chyba wszystko za predkosc...
i na koniec sie w zime rozbil na latarni za co dostal 6 punktow (paranoja)
idealnie oczko, zabranie prawka i ponowne zdawanie, a jezdzil na prawde bardzo dobrze, na szczescie ponownie mu sie udalo zdac za pierwszym razem
inny kumpel jest debilem i nie raz mu sie fuksem udawalo ze nie narobil komus na prawde wielkiej szkody zdrowotnej...
zlapali go ponizej pol promila, zabrali prawko i niedlugo po roku odbiera
mi sie w zyciu 2 razy zdazylo prowadzic pod wplywem...
raz na kacu - tu bylo wyjscie albo czekac az ktos inny przyjedzie, albo wzywac karetke albo jechac...
i raz po 2ch piwach... koledze samochod nawalil i trzeba bylo po nia jechac, bo musialaby w srodku nocy sporo dojsc na piechote i czekac na nocny a pozniej jechac z przesiadka na centralnym..
w tym drugim przypadku bylo jakos normalnie bo jechalismy 40-50kmh co by bacznie uwazac... natomiast po tym pierwszym mam do dzis dreszcze ze grzalem prawie ile sie dalo a jakbym spowodowal wypadek to bym sie zalatwil tak jak niektorym tego zycze... |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|