Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ZAkup plyta ceramiczna + piekarnik
Autor Wiadomość
MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 02-11-2007, 22:14   ZAkup plyta ceramiczna + piekarnik

Panowie stanalem przed wyborem plyty i piekarnika i wsumie rozkladam rece:/
Mialem kupic wolnostojacy tam mialem upatrzony ale okazalo sie ze potrzebuje do zabudowy no i proble...

wacham sie miedzy...
-najtanszy whirpool ale ciezko stiwerdzic nawet czy ma pola wszybkogrzejne
-cos posredniego mastercook albo amica
-sprzedac tempre i kupic boscha lub Beko ale to za droga zabawa

Jakie macie doswiadczenia w tym temacie?
Jakies propozycje? i najlepiej konkretne przyklady :-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 02-11-2007, 22:32   

Ja miałem ten dylemat na początku roku jak remontowałem kuchnię.
Tylko ja nie brałem pod uwagę panela ceramicznego tylko gazowy.
Wybrałem Aristona z podwójną koroną gazową, w kolorze antracyt.
Miałem kupić panel za 400zł, kupiłem za dwa razy tyle, ale to zawsze tak się podnosi poprzeczkę.
Zlew miłem kupić też w miarę tani bo mam mało miejsca i wchodzi malutki, a w końcu zakończyło się na granitowym dwa razy droższym ;)

Co do Boscha to fakt jest drogi ale Beko to raczej dolna półka więc czemu chcesz sprzedawać Temprę??
Jak spojrzysz na parametry sprzętu (mam przykład po zmywarce, ja wybrałem Electroluxa) to Bosch już wychodzi cieniutko.
Parametry gorsze, wygląd tragiczny, cena kosmiczna.
Jak kupowałem lodówkę było podobnie, Bosch parametrami i wyglądem to były jakieś maszkary z czasów PRL, tu też wybrałem Electroluxa.

Siemens robi sprzęt z górnej półki ale tu już cena jest odlotowa, pomijam Miele bo ta firma to już bije rekordy cenowe.

assistance   Moneta

MAXIMUS 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 02-11-2007, 23:55   

AGD to trudny temat,każdy ma swoje inne doświadczenia,pokieruj sie zasada że firma i wygląd to jedno a parametry to drugie,zwróć uwage na klase energetyczną np. A lub A+,tego to raczej firma Beko ci nie zagwarantuje.Amika to wiodacy producent kuchenek na naszym rynku,Master cook czyli stary dobry wrozamet z hiszpańska technologią to dobre wybory,a Bosch???? no cóż te niemieckie częsci psujące się w naszych włoskich rydwanach.................

MupiK 

Wysłany: 03-11-2007, 20:16   

HOP HOP no nikt niema w tym temacie rozeznania?

Bosch mysle o niemieckicha nie tych skladanych w innych krajach bo to faktycnzie szmelc... wyglad maja moze i surowy ale lubie klasyke;]

Chwilowo mam na oku
AMICE HKC74413
http://www.maximedia.pl/?...amica_hkc_74413
lub Electrolux
http://www.maximedia.pl/?...01_x_ehl_6625_p

ma chyba wszystko co potrzeba tak mi sie zdaje

Co do BEKO to tez mialem kiepskie zdanie ale... poczytalem testy, porownywalem funkcje iiiiii 5 lat gwarancji robi swoje kupilem moze nie najtansze sprzety ale zbieraja w zagranicznych pismach swietne noty i to mnie przekonalo :-)

Teraz mam porblem z kuchenka bo nikt nie robi testow takiego sprzetu !!
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

unknown 

Wysłany: 05-11-2007, 01:12   

a nie... nawet na serwisowych forach typu elektroda.pl jak wpiszesz samo np amica to możesz dojść jakie problemy ludzie i jak często mają z takim sprzętem... jest też , ale nie pamiętam adresu np 'fachmanowe porady' i kilka innych for, ale czasem google starczą...

ja akurat szukałem kiedyś info o lodówce amica odnośnie naprawy jedenj usterki... doczytałem się , że nie warto, że to szmelc etc ale co lepsze przy okazji ile się naczytalem o kuchenkach amica, innych lodówkach etc.... mieli niektóre serie fatalne... nie wiem jak obecnie, ale lepiej poczytaj sobie co nieco...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

MupiK 

Wysłany: 05-11-2007, 21:38   

UNk fakt amice niby jakies takie nie teges sa i dzuo klopotow:/
Ale z drugiej strony ciezko dostac te funkcje w tej cenie u innego producenta:/

Dalej szukam dalej czytam zobaczymy ...

** Dodano: 06-11-2007, 21:55 **
Dokonalem zakupu :-)

Funkcje

Cechy jakościowe produktu

Klasa energetyczna A

8 funkcji piekarnika

Programator Ta

Płyta ceramiczna

Główne funkcje

Piekarnik elektryczny

Prowadnice teleskopowe

Drabinki

Emalia łatwoczyszcząca

Szybki nagrzew

System chłodzenia obudowy

Opiekacz elektryczny 2000W

Perfekcyjna cyrkulacja powietrza

Drzwi piekarnika z 2 szybami

Pole pojedyncze HiLight 14,5 cm (1,2 kW)

Pole pojedyncze HiLight 18,0 cm (1,8 kW)

Pole Dual HiLight 12/18 cm (0,8/1,7 kW)

Pole Brytfanna HiLight 14/14 x 25 cm (1,1/2,0 kW

Zdecydowala cena 1670zł w tej cenie o tych parametrach nie da rady kupic nic ajniejszego a i z wygladu mi sie podoba...
Na forach poczytalem na seria nie jest jakas super wadliwa wiec powinno wytrzymac ze 3 latka
     Moneta

Odpowiedz do tematu