|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Stuki, puki chyba z tyłu |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-09-2006, 21:13 Stuki, puki chyba z tyłu
|
|
|
Dzisiaj wyjechałem Tipolem na miasto i jadąc po trochę nierównej drodze usłyszałem jakieś stuki puki w kołach - wydaje mi sie że to po prawj stronie tlyko niewiem czy tył czy przód bo trudno określić. Co to może być? Dodam że mam miękkie zawieszenie. Pozdrawiam! |
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 20-09-2006, 21:50
|
|
|
mrk69 napisał/a: | usłyszałem jakieś stuki puki w kołach |
moze kogos przejechales i ciagnales pare kilometrow za soba i wcale o tym nie wiedziales? |
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 20-09-2006, 21:59
|
|
|
joo...albo może ktoś sie zaczepił rękawem i go ciągnąłem, a on pukał żeby go wpuścić do środka :dance: ale tak na serio? |
|
|
Rafcio
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 10:07
|
|
|
mrk69 napisał/a: | Dzisiaj wyjechałem Tipolem na miasto i jadąc po trochę nierównej drodze usłyszałem jakieś stuki puki w kołach |
Ja też mam "stuki puki". Po wymianie wahaczy i amortyzatorów okazało się że dalej "stuka puka" szczególnie na kostce brukowej. W moim przypadku winę ponoszą hamulce (to co nachodzi na tarcze hamulcowe luźno sobie lata) i mechanik powiedział, że tak już na starość musi być |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-09-2006, 11:33
|
|
|
Rafcio napisał/a: | W moim przypadku winę ponoszą hamulce (to co nachodzi na tarcze hamulcowe luźno sobie lata) i mechanik powiedział, że tak już na starość musi być |
Jeśli chodzi o zacisk to moim skromnym zdaniem nie powinien tak sobie luźno latać... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
szezar
|
Wysłany: 22-09-2006, 09:58
|
|
|
W moim przypadku stuki spowodowane były zużytymi wachaczami, po wjechaniu na nierówną drogę tarabaniło strasznie. |
|
|
|
|
lukaswisniewski
Wiek: 41 Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 24 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 22-09-2006, 14:16
|
|
|
u mnie tez waliło do wymiany wachacze i końcowki drązków |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|