|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
za dużo dymi z rury wydechowej |
Autor |
Wiadomość |
kimson
Wiek: 36 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 39 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 21-09-2009, 12:22 za dużo dymi z rury wydechowej
|
|
|
Witam,
Jak jade i chcę przyspieszyć dośc mocno to strasznie dymi mi sięz rury wydechowej. Mam całą klapę zasyfioną spalinami. Dym jest czarny. Jest jakaś metoda na zmniejszenie/wyeliminowanie tego dymu? Co jest tego przyczyną?
Pozdrawiam, |
_________________ TIPO 1,7D 5D, 1994r składaczek. |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-09-2009, 16:58
|
|
|
po podpisie widzę, że masz tipo z wolnossącym dieslem, zgadza się? Wobec tego, ten czarny dym to nic innego jak sadza, która powstaje z nie dokońca spalonego paliwa.zacznij od sprawdzenia, czy masz czysty i wlłściwy filtr powietrza. po drugie zmierz kompresję(tylko uważaj jaki manometr wciskasz, diesle mają dużo większą kompresję niż benzyniaki, to znaczy, upewnij się, że nie rozwalisz go.) i na koniec zainteresuj się wtryskiwaczami. sam raczej ich nie zbadasz, więc tutaj raczej czeka cię wizyta w serwisie. Chodzi o to, czy wypuszczają mgiełkę, czy się z nich ,,leje''. po sprawdzeniu tych trzech rzeczy(i poprawieniu ewentualnie) zapraszam do podzielenia się efektami |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
kimson
Wiek: 36 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 39 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 21-09-2009, 22:55
|
|
|
aha i jest jeszcze jeden efekt docisku gazu. spaliny cofaja sie do filtra powietrza. co to moze znaczyc? |
_________________ TIPO 1,7D 5D, 1994r składaczek. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|