|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gdzie kupić przewody podciśnienia i gumowe łączniki we wroc? |
Autor |
Wiadomość |
RYQ
Wiek: 39 Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 44 Skąd: Wrocław / Kietrz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-02-2007, 16:53 Gdzie kupić przewody podciśnienia i gumowe łączniki we wroc?
|
|
|
Witam
Ostatnio podczas mycia silnika zdejmowałem filtr powietrza wraz z obudową. Nie wiedziałem o dwóch przewodach - podciśnienia i sterowania dolotem ciepłego powietrza i pourywały mi się gumowe łączniki( nie pierwszej już młodości z resztą) , takie jak na zdjęciu poniżej ( pozwoliłem sobie skorzystać ze zdjęcia matiZST 'a znalezionego na forum).
Efekt był taki, że tuż po odpaleniu tempra miała obroty na poziomie 2-3k . Krótszy (ten prawdopodobnie od podciśnienia) podłączyłem prowizorycznie za pomocą izolacji termokurczliwej i jest o wiele lepiej. Tuz po odpaleniu ma obroty <2k i utrzymują się aż do nagrzania silnika do temp ok 70st.
Teraz najważniejsza część postu, czy ktoś się orientuje gdzie mogę kupić te gumowe "fajki" i przewody we Wrocławiu, ewentualnie przez internet? Na jaki koszt się szykować? Interesują mnie nowe części.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 05-03-2007, 23:44
|
|
|
Najlepiej na Lwowskiej.Inter-cars to sie zwie.Alezobaczysz szyld FIAT .Maj tam wszystko do fiata. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|