|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
No i przyszedł upał... |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-06-2009, 12:17 No i przyszedł upał...
|
|
|
Znów mam problem. Rano Tipek odpalił bez gadania, pojechałem na miasto i w sumie obroty ok. Podjeżdżam pod sklep, gaszę i idę na jakieś 20 min. Wracam a on nie chce gadać. Rozrusznik kręci, wszystko ok, ale nie zapala. Idę do bagażnika po samostart, psikam - zapala. Ale ma problemy z obrotami i w ogóle ciężko mu i gaśnie. Udało się ujechać kawałek. Jak jest na luzie to jeszcze ok, ale jak wrzucam bieg i wysprzęglam to gaśnie. Poszarpał, poszarpał i ok. Obroty normalnie, przyspieszenie normalne - nie gaśnie. Jadę na stację benzynową - odpala bez problemu. Jadę do 2 sklepu, a po powrocie znów ten sam problem, czyli jednak nie benzyna. Samostart - odpala i gaśnie, kumpel popchnął to jakby w ogóle efektu nie było. W końcu sam odpalił, poszarpał i dalej ok. Co to kurde jest? Tak mi się dzieje co roku jak przyjdą pierwsze gorące dni. Potem samo ustaje i nie ma problemu.
** Dodano: 09-06-2009, 15:35 **
Zdjąłem cała puszkę z wtrysku i chodzi elegancko postanowiłem, że przepłuczę filtr. |
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-06-2009, 16:00
|
|
|
1. objawy trochę jak przy CPW - może warto sprawdzić
2. jak u Ciebie z odpowietrzeniem baku, może przytkane pompka nie ma siły zassać - popuść korek
3. a co z pochłaniaczem par paliwa? może odepnij na kilka dni
oczywiście tylko strzelam |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-06-2009, 16:56
|
|
|
yoyo napisał/a: | 3. a co z pochłaniaczem par paliwa? może odepnij na kilka dni | to można odpinać? którą rurkę tam odczepić, czy jest tylko jedna.
W sumie co z korkiem to nie patrzałem nigdy, ale też nie miałem po co. Jak odkręcam do tankowania to nie zasysa powietrza.
Poszukam też o CPW na forum
Dzięki |
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-06-2009, 18:10
|
|
|
w momencie problemów z odpalaniem, polej CPW zimną wodą, jak zapali to masz winowajcę
co do pochłaniacza, to nie pamiętam dokładnie rozkładu rurek bo nie miałem potrzeby tego odpinać, ale jak się przyjrzysz to się połapiesz o co chodzi, nie przepływa tam benzyna tylko same opary, ktoś kiedyś pisał na forum, że w ogóle to wywalił i jeździ bez |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 09-06-2009, 21:05
|
|
|
mrk69, ten sam problem mieli rodzice w Tipolocie 1,4 gaźnik.
Winowajcą był moduł zapłonowy (ten umiejscowiony na przednim pasie od wewnątrz) |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|