Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam czy spotkaliście się z takim problemem??
Autor Wiadomość
razetom 
witamy nowego

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 03-01-2007, 00:52   Witam czy spotkaliście się z takim problemem??

Witam serdecznie mam taki problem podczas jazdy samochodem wydmuchało świece zapłonową z głowicy auta ;/ niestety gwint został w głowicy uszkodzony no i co dalej?? czy wymiana głowicy czy też są inne metody naprawy tego uszkodzenia? Wiem że może to głupie bo nigdy nie spotkałem się z takim uszkodzeniem. Będę wdzięczny za rady pozdrawiam

YaSIu 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 03-01-2007, 01:40   Re: Witam czy spotkaliście się z takim problemem??

razetom napisał/a:
Witam serdecznie

Witamy nowego członka forum =D> :piwko:

razetom napisał/a:
mam taki problem podczas jazdy samochodem wydmuchało świece zapłonową z głowicy auta ;/ niestety gwint został w głowicy uszkodzony no i co dalej?? czy wymiana głowicy czy też są inne metody naprawy tego uszkodzenia? Wiem że może to głupie bo nigdy nie spotkałem się z takim uszkodzeniem. Będę wdzięczny za rady pozdrawiam

Istnieją metody naprawy gwintu w głowicy. Najlepiej oddać samą głowicę do zakładu, który zajmuje się regeneracją głowic - oni już będą wiedzieć co z tym zrobić. Niektórzy magicy naprawiają zniszczone gwinty nawet bez ściągania głowicy ale tego nie polecam :red_kartka: - zawsze jakieś opiłki metalu po naprawie mogą zostać w cylindrze. Jest jeszcze możliwość zrobienia tego samemu - kupuje się sam "gwint" - taka spiralka i ją wkręca się w urwany gwint. Wytrzymałość tego zależy od stopnia zniszczenia pierwotnego gwintu, ale ja szczerze polecam metodę pierwszą czyli oddanie zdjętej głowicy do zakładu.

FRED 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 03-01-2007, 09:46   

Jeśi mogę doradzić z własnego doświadczenia, to radzę głowicę w rękę i do naprawy. Tulejkę z gwintem trzeba mocować od spodu głowicy.
Zaś"Szwedzkie" gwinty, bo o tym tu była mowa- drucik i na gwint-to tylko półśrodek, awaryjny, aby do domu i do ....... .
I YaSIu mna rację w 100%, metoda 1, głowica do regeneracji.
POZDRAWIAM

razetom 
witamy nowego

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 03-01-2007, 15:37   

Witam dzięki za rady :) A nie orientujecie się w kosztach takiego zabiegu może? :) bo mam "zonka" i myślę albo o nowej (używanej) głowicy, bądź też właśnie o regeneracji. No i jeszcze zapytam o to czy znacie jakiś zakład z Łodzi, który zrobi to dobrze i niedrogo? Chodzi o regenerację Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu