|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa paliwa + dziwne trzeszczenie przy przyspieszaniu. |
Autor |
Wiadomość |
Shinshuke
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-05-2011, 20:37 Pompa paliwa + dziwne trzeszczenie przy przyspieszaniu.
|
|
|
Witam. Jak w temacie mam problem z pompka paliwa. Mianowicie wymieniał ktoś w fiacie temprze Mechaniczna pompke paliwa? Czy moze sa jakies zamienniki np z lancii, alfy? 2 problem to to, ze jak mocniej dodam gazu, np wyprzedzic kogos na trasie to slychac przeraźliwy dzwiek tak jak np przy uszkodzonej nagrzewnicy(jak ktos wie o co chodzi...) tyle e nagrzewnica jest ok, odglos tylko przy mocnym dawaniu gazu. Wydaje mi sie ze to moze byc wina sworzni od skrzyni biegow? To jest za silnikiem jak sie otworzy maske. mial ktos podobny problem? Z gory dzieki za odp:) |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-05-2011, 22:45
|
|
|
Skąd wiesz że to pompa paliwowa? Po co ci zamienniki używkę tanio kupisz a nowe tez jakoś szczególnie jest droga. Ja za swoją dałem 56zł jakiś czas temu za nową teraz kosztuje w granicach 70zł więc jakim w tym biznes? Shinshuke napisał/a: | przeraźliwy dzwiek tak jak np przy uszkodzonej nagrzewnicy(jak ktos wie o co chodzi...) | nagrzewnica nie wydaje dźwięku gdyż nie ma elementów ruchomych może bulgotać jak ja zapowietrzysz (no poza plastikowym zaworem do otwierania i zamykania). Chodziło ci chyba o wentylator. Taki dźwięk może wydawać zużyta pompa wody. Może to być któreś łożysko w skrzyni biegów. Mnie tak świszczało na 1-2 do wymiany były łożyska. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
Shinshuke
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-05-2011, 09:30
|
|
|
No dzięki. Chodziło mi o ten dzwięk wentylatora:) Z tym ze wlasnie to nie wentylator a jest troche denerwujace. Pompa paliwa to inna bajka, do wymiany jest napewno, bo benzyna wylewała sie ciurkiem na wlaczonym silniku. Narazie odlaczylem wężyk zasilający. Mógłbyś podac jakies namiary na te tanie pompy mechaniczne? Bo na allegro same elektryczne a 1 mechaniczna za 100 zl.
** Dodano: 08-05-2011, 11:25 **
Aha, te łożyska raczej nie, bo to nie tylko na 1 czy 2 biegu, ale halas jest zalezny od wielkosci przyspieszenia, niezaleznie czy to 1,2,3,4 bieg. Wygląda to wlasnie na te cięgna ktore znajduja sie za silnikiem bo jak ruszalem je reka to wydawaly podobny hałas. |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-05-2011, 11:20
|
|
|
Auta Wanda w D.H. Wanda w Krakowie tak kupowałem i tam tyle zapłaciłem. http://autowanda.pl/ chłopaki też prowadzą wysyłkową sprzedaż ale trzeba dzwonić, bo strona jest uboga w stosunku do oferty. U mnie innym winowajcą takiego dźwięku był albo przetarty pasek alternatora ale ten dźwięk już znasz zapewne albo wyżej wspomniana pompa wody. Po prostu się zatarła. W sumie po 15 latach pracy miała prawo Kupiłem nową i wymieniłem tyle. Napisz jeszcze czy dźwięk występuje tylko podczas jady czy też przy postoju na biegu jałowym. Może się sypnęło łożysko sprzęgła. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|