|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak sprawdzić silnik diesla 1,7D w Tipo |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 05-10-2010, 02:14 Jak sprawdzić silnik diesla 1,7D w Tipo
|
|
|
Witam, zastanawiam się nad kupnem diesla jako drugiego auta w rodzinie, a ponieważ mam Tipo to może Tipo 1,7D. Mam możliwość kupna, nie będę pisał ile kilometrów ma przejechanych, bo licznik wiadomo że można cofnąć. Chciałem się zapytać co myślicie na temat tego silnika? ile pali po mieście(właściciel napisał że śmiesznie mało-cokolwiek to znaczy), czy jest on awaryjny i jak go sprawdzić przy kupnie, żebym nie kupił zajechanego silnika! Bardzo proszę o pomoc |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-10-2010, 15:52
|
|
|
Pablo84K, czy kopci mocno na czarno przy ostrym dodaniu gazu czy ładnie zapala jak jest zimny silnik nie trzeba go heeeechłac |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
palidzojnt221
Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 700 Skąd: Morawica
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 05-10-2010, 19:44
|
|
|
spróbuj na zimnym silniku odpalić bez podgrzewania świec, powinien odpalić bez większego problemu, wtedy masz pewność że przy minusowej temperaturze podgrzejesz świece i auto pali od razu |
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6 |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 06-10-2010, 08:34
|
|
|
Niestety sprzątneli mi go z przed nosa Ale dzięki, może uda mi się znaleźć coś innego, jakiegoś małego dieselka, chociaż z kuzynem gadałem i mówi że znalezienie silnika w dobrym stanie graniczy z cudem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|