|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pocięta ręka a jazda autem |
Autor |
Wiadomość |
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 29-07-2007, 09:43 pocięta ręka a jazda autem
|
|
|
panowie mam problem ... mianowicie miałem wypadek ( nie samochodowy) i mam pozszywanego dużego palca prawej reki .... sporo szwów zabandażowane pól reki i duży palec ( pozsotałe palce mam wolne ) + gips do usztywnienia palca .... i teraz pytanie czy w świetle prawa mogę prowadzić auto ?
raczej nie będę miał problemów ze zmiana biegów czy trzymaniem kierownicy ale co powie misiek jak zobaczy rękę w dużym bandażu ??? |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
Yellow
Wiek: 41 Dołączył: 24 Lip 2007 Posty: 11 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-07-2007, 09:48
|
|
|
Siemka myślę że niema przepisu mówiącego ( Nie Prowadź samochodu jak masz pozszywanego palca u jednej ręki) więc sie tym nie przejmuj i jeźdź samochodem jeśli ci to nie przeszkadza Pozdro. |
_________________ __Yellow__ |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-07-2007, 09:56
|
|
|
avenger85, w sumie to ty powinieneś o tym zadecydować. a właściwie twój rozsądek. na pewno masz mniejsze możliwości manewrowania kierownicom.
jeździj ostrożnie |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-07-2007, 14:31
|
|
|
dokładnie, zdarzało mi się z ręką e-e jechać, żaden misiu nie ciepał się, ale sam pamiętaj, by nie szaleć jak zwykle wtedy, bo masz mniejszą kontrolę, trza ostrożnie przeczekać ten czas, ew jak jest źle to sam oceń i ew nie jedź... |
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 29-07-2007, 17:16
|
|
|
ok dzięki za porady
powiem tylko że to raczej oczywiste że z taką ręką nie będę szalał chodzi tylko o dojazd z punktu A do B ( np do przychodni na zmianę opatrunku czy np zawieść zwolnienie do pracy ) |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 29-07-2007, 21:17
|
|
|
Powiem tak. Mój wójas miał złamany nadgarstek. Musiał jechać do szczecina po odbiór kasy za samochó i wyżłobił sobie tylko w gipsie miejsce żeby mugł wcisnąć sobei gałke w gips i swobodnie zmieniać biegi. Od tego czasu jeździł tak do zdjęcia gipsu samochodem. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Hemi
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-08-2007, 13:52
|
|
|
Ja prowadziłem z lewą nogą w gipsie. |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|