|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Niedziałający kierunkowskaz |
Autor |
Wiadomość |
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-07-2010, 16:50 Niedziałający kierunkowskaz
|
|
|
Heja. Od jakiś dwóch dni borykam się z problemem niedziałającego kierunkowskazu (przedni lewy).
Po prostu... nie działa. Daje w lewo miga szybciej niż zwykle, wygląda na przepaloną żarówkę. Nie jest taka, oglądałem zmieniałem. Rozbierałem złączkę i ciągle to samo. Czasem, chyba na wertepach się załącza. Zaglądałem w kable i wszystko wygląda ok. Czy kto9ś wie może co to może być.. tj w którym miejscu? Może jest jakiś newralgiczne miejsce gdzie kabel puszcza czy coś? |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 15-07-2010, 23:15
|
|
|
pisario, wykręć żarówkę i porządnie przeczyść styki, następnie kostkę. Możesz wierzyć lub nie, ale to czasem czyni cuda. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-07-2010, 14:37
|
|
|
A no i widzicie.. czasem taka prosta pomoc, a daje rade Juz chcialem wybebeszac wszystko. Rozebralem ta zlaczke, a tam nalot zielony jak po wylaniu baterii. pilniczek, benzyna, 10 minut roboty.. i działa
Dzięki Jelcyn!!!! |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 16-07-2010, 17:41
|
|
|
pisario, ciesze się, że mogłem pomóc. Dodam tylko, że jak u mnie szalały kierunkowskazy, to elektryk do którego pojechałem zrobił porządek z żarówkami. Wykręcił je, przetarł o kombinezon a gniazda wyszorował szczoteczką do zębów. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 91 Skąd: Kołobrzeg
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 11-08-2010, 21:02
|
|
|
Jelcyn, pisario, gdyby się sytuacja powtórzyła proponuje zwrócić uwagę na kabel od masy.Od niego tez morze wiele zależeć a wiem coś o tym bo mnie trapił problem z tylnim kierunkowskazem.Miałem przebicia a wo gole z masa to jest masa problemów
Pozdrawiam. |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|