|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
elektryczna szyba pasażera |
Autor |
Wiadomość |
tad42
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-09-2007, 11:30 elektryczna szyba pasażera
|
|
|
Może ktoś pomoże mi rozwiązać problem elektrycznego otwierania szyby pasażera. Nie działa przy włączonych światłach (postojowych, a co za tym idzie-pozostałych). Otwierać może tylko kierowca od swojej strony. Jest to trochę denerwujące, bo pasażer chce żebym mu otworzył okno akurat w najbardziej nieoczekiwanej chwili (podczas manewru wyprzedzania na przykład), co bardzo rozprasza. Przy wyłączonych światłach, czy przy otwartych drzwiach otwieranie działa OK. Może ktoś spotkał się z tym problemem u siebie i rozwiązał go? |
_________________ tp |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:42
|
|
|
Wygląda jakby było jakieś zwarcie w instalacji. Jednak dla pewności dobrałbym się jeszcze do wyłacznika na drzwiach pasażera i przeczyscił styki na nim i na silniku od podnoszenia. Taki sam zabieg dla wyłacznika z lewej strony. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
tad42
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 11-09-2007, 14:59
|
|
|
Dzieki Hipo za rade, ale zrobilem tak, jak powiedziales, a problem pozostal. Moze ktos jeszcze sie wypowie w tej kwestii? Bede naprawde bardzo wdzieczny. |
_________________ tp |
|
|
|
|
opiotr
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Kwi 2005 Posty: 95 Skąd: Pszczyna
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-09-2007, 18:30
|
|
|
Miałem podobny temat i właśnie go rozwiazałem tyle tylko że mi nie działa wcale szyba od pasazera, i co było powodem zwarcie między biegunami od podnoszenia i opuszczania więc weź omomierz i sprawdź na kostce przychodzące do wyłącznika czy nie masz czasem zwarcia pomiędzy plusem od oświetlenia przycisków a pozostałym którymś kablem, pewne jest ze ten przewód będzie tego powodem. owodzenia |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|