|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nokia C1-01 |
Autor |
Wiadomość |
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 17-04-2012, 21:10 Nokia C1-01
|
|
|
Witam. Chciałbym pobrać gg do tego telefonu ale po pierwsze nie wiem czy w ogóle się da a jeśli już to skąd? Przeszukałem całe google i nic. Są tylko linki które prowadzą do pobieraczka- drugi raz nie dam się nabrać |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
vego21
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-04-2012, 21:22
|
|
|
Na stronie operatora musi być, tylko oczywiście płatne (pierwszy tydzień free, czy jakoś tak, nie pamiętam). Nie wiem czy ten tel ma jakiś system operacyjny, na androida czy wm są darmowe, symbiana pewnie też.
edit
Ten tel ma zwykły OS nokii, także możesz korzystać z płatnej aplikacji. |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 17-04-2012, 21:57
|
|
|
inspiro.pl polecam, płacisz tylko za transfer nie za użytkowanie. |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:06
|
|
|
vego21 napisał/a: | Na stronie operatora musi być, tylko oczywiście płatne |
o takie właśnie mi chodzi ale nie wiem gdzie pobrać, ponieważ na oficjalnej stronie "mobilne gg" nie ma takiego modelu na liście.
Bdm napisał/a: | inspiro.pl polecam, płacisz tylko za transfer nie za użytkowanie. |
tu również ten telefon nie figuruje. Może jest jakiś odpowiednik ?? |
|
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:12
|
|
|
D@wIdS, masz tam symbiana? Wystarczy że znajdziesz inna nokie na tym samym systemie, też guzikową i taką samą rozdzielczością i będzie ok. |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
vego21
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:13
|
|
|
Jeżeli już odpowiednik, to o tej samej rozdzielczości wyświetlacza (Kolorowy / TFT64k kolorów
128 x 160 px (1,8")), żeby aplikacja się nie rozjechała, bądź nie była za mała na Twoim tel. No i tel oczywiście musi obsługiwać javę...
Nokia 2630 ma ten wyświetlacz. |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:24
|
|
|
Bdm, vego21 napisał/a: | en tel ma zwykły OS nokii, także możesz korzystać z płatnej aplikacji. |
Tak jak kolega napisał.
Jutro dam znać, spróbuję pobrac bo dzis już za późno. Powiedzcie jeszcze czy lepiej z kompa na telefon czy od razu z telefonu wejść na strone? Czy to bez znaczenia?
Bdm, co do inspiro. Rozumiem że wymagany jest jakiś pakiecik neta i wtedy powiedzmy jak wykupisz sobie z 25mb to ciągnie z pakietu a kasy z konta nie rusza? |
|
|
|
|
|
vego21
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:29
|
|
|
D@wIdS Różnica polega tylko na procesie instalacji, czy z kompa, czy z kom, jak Ci wygodniej, wydaje mi się, że bezpośrednio z tel. wygodniej oczywiście jeżeli masz jakiś pakiecik danych.
Do inspiro musisz mieć wykupiony jakiś pakiet internetowy, bo w innym przypadku net nawet w małych ilościach KB jest gigantycznie drogi...
A i jeszcze jedno. kedyś na N6300 miałem takowe gg, trochę musiałem się napocić by w ogóle aplikacja łączyła się z netem, musiałem ustawić połączenie internet, nie wap, inaczej nie chciało ruszyć i aplikacja też była ściągana na inny model tylko z tą samą rozdziałką LCD i javą 2.1
Pozdro |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:37
|
|
|
Chodzi mi o to że jak próbowałem wcześniej wejść z tego telefonu na strone gg w celu pobrania to wszystko było dobrze do momentu kiedy miał on się pobrać. Mam też nokie 6303 i w ten sam sposób postępując wyskoczyło mi okienko gdzie ma zapisać, następnie po pobraniu zainstalowałem i działa do dziś a ta nokia niestety nie chce tego zassać. Przy pobraniu na kompa i wrzuceniu instalki przez kabel telefon nie rozpoznaje tego pliku. Zobaczymy jak bd jutro z tym inspiro Właśnie o ten pakiet mi chodziło bo na 6303 kupuje pakiet 100mb za 7zł i do tego ok 5zł za gg miesięcznie, czyli sam pakiet nie wystarcza. Skoro inspiro jest za free to chyba też tam przejde z drugim telefonem
** Dodano: 17-04-2012, 23:39 **
Oba aparaty mam skonfigurowane i właśnie jest internet zamiast WAP |
|
|
|
|
|
vego21
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:49
|
|
|
http://wronek.wikidot.com/mobidesk tutaj masz jeszcze darmowy komunikator w wersji java (rozszerzenie .jar) Oprócz tego jest jeszcze Palringo i wiele innych. Któraś aplikacja na pewno pójdzie. A najlepiej to zainwestuj w coś z OS to będziesz mógł korzystać z gg w tle i wykonywać inne czynności bez konieczności wyłączania gg |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-04-2012, 15:23
|
|
|
kiedyś ludzie polecali perlingo. Instalujesz zakładasz konto i dodajesz dodajesz opcję GG.
Najlepiej ściągnać na kompa i tak zainstalować. Gdyby nawet przez telefon pobierać to są grosze. |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 18-04-2012, 18:37
|
|
|
A więc po kilku próbach żadna z podanych aplikacji nie działa.
Dokładnie włącza się wszystko fajnie ale jak przychodzi się zalogować to pod krótkim ładowaniu nic się nie dzieje. Czytałem w necie ale nie znalazłem odpowiedzi. Kilka osób miało taki problem, ale nikt im nie odpowiedział więc i ja nie będę dodawał nic od siebie bo to nie ma sensu. |
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-05-2012, 22:53
|
|
|
D@wIdS, Nokia 6303 ma zapewne Symbiana, C1-01 niestety nie.
Nie wiem, czy gg znajdziesz na ten telefon bo w grę wchodzi jedynie java, a Nokia swoje aplikacje rozwija jedynie pod Symbianem (choć i z tym jest coraz gorzej w związku z wszędobylskimi smartfonami z wielkimi dotykowymi wyświetlaczami) przez co teraz ich priorytetem jest raczej WindaPhone. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 06-05-2012, 23:29
|
|
|
No dokładnie. Do tej pory nic nie znalazłem i w sumie nie szukam już nawet. Wszystko co znalazłem działało, ale tylko do pewnego momentu. Także poddaje się, używam gg tylko na 6303.
Widze, że nawet punktów nie rozdałem. Jutro |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|