|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
el.szyby-jestem zielony |
Autor |
Wiadomość |
evillysy
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-11-2007, 20:11 el.szyby-jestem zielony
|
|
|
Witam
Mam zamiar w weekend zabrać się za montaż el. szyb na przód , mam taką centralkę (ze szrotu i nie wiem czy dobra) ale nie wiem co i jak podłączyć? |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-11-2007, 20:17
|
|
|
evillysy, by nie dublować tematów poszukaj na forum.Używając opcji szukaj znajdziesz wiele odpowiedzi włącznie z dokładnym opisem co,gdzie,jak i po co .
Nie łudź sie nie jesteś pierwszy który to robi |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
evillysy
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-11-2007, 20:33
|
|
|
evillysy, schemat podłączenia tego sterownika masz w Downloadzie w paczce od instalacji elektrycznych.
Co do kostek, niestety raczej ich nie dobierzesz więc są 2 metody:
- kupić w sklepie takie pojedyńcze złączki i dorobić do nich kable
- kupić gdzieś lub udać się na szrot i wypatroszyć kable z auta
Ja miałem to szczęście i akurat miałęm te złączki z kablami, bo kiedyś kupiłem całą instalację el. od tempry.
Acha, sterownik działa na "wzbudzeniu" - pamiętaj o tym.
Po podłączeniu plusa i minusa, klawiszy oraz kabli do silników nie będzie działało. Na tym złączu 5 pinowym 2 piny odpowiadaja za "impulsy". Jeden z czujnika drzwiowego, drugi z zapłonu. Masz to wszysto opisane w schemacie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|