|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Lusterka JABKA |
Autor |
Wiadomość |
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-11-2005, 19:47 Lusterka JABKA
|
|
|
Panie i panowie
w sobotę wieczorem wasz szacowny kolega JABKO straciłby niechybnie życie i Tipolota.
A było to tak.
Jechalim z Wrocławia i na łuku zewnętrznym (aczkolwiek zakazu nie byo) wyprzedzalim tira który nagle włączył kierunkowskaz i zajechał nam drogę.
Lewym kołem jechaliśmy juz prawie w rowie a w prawe lusterko przypier... nam przyczepa w lusterko.
Także oprócz śmierci w oczach mam zmiażdżone lusterko prawe.
A nadzwyczajne jest to że nowe lusterko będzie już moim piątym lusterkiem w ciagu 2 lat.
Kupiłem Tipo z brakujacą osłoną plastikową lusterka pasażera - 1
Wymianiłem na uzywkę - 2
Jadąc z Wrocka skaczący po drodze kawałek tłumika z motoru (odpadł motocykliście) przywalił mi w lusterko (na szczęście nie szybe). Wymieniłem na uzywkę - 3
Jadąc sobie kiedyś również z Wrocka czaiłem się przy lini środkowej do wyprzedzania i nagle traach i lusterko lewe poszło (spęcie z focusem przy około 120km/h).
Wymieniłem na uzywkę - 4
Teraz przyczepa tira roztrzaskała prawe lusterko wiec na dniach kupię piąte - 5
I o co chodzi z tymi lusterkami ??
Może nie zakładać więcej ?? |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
geezy
Wiek: 60 Dołączył: 11 Wrz 2005 Posty: 42 Skąd: Inowrocław
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 21-11-2005, 20:32
|
|
|
Mnie tylko raz musnął TIR na parkingu, trzy (?) lata temu i od tej pory jeżdżę bez obudowy. To samo lusterko tj. z prawej strony. Ale chyba na Gwiazdkę "się kupi" jakąś używkę, bo wygląda trochę żałośnie jakby nikt o niego nie dbał. Chcą ode mnie 50,- a to już nie budzi mojego zachwytu. Poza tym paru oponiarzy chciało mi sprzedać lusterko od uno, bo to niby "to samo". Przy "pasowaniu" okazywało się, że jednak nie. |
_________________ White Tipo 1993 1.4 159A2000
benz.+gaz 262 000km |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-11-2005, 20:46
|
|
|
jabko napisał/a: | Może nie zakładać więcej ?? |
Jabko wez takie male od zony i przyklej na taki zaczep jak przy meblach.
Nawet jak je stracisz to nie bedzie szkoda |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
drosik
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 25 Wrz 2005 Posty: 92 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-11-2005, 20:50
|
|
|
Emf napisał/a: | Jabko wez takie male od zony i przyklej na taki zaczep jak przy meblach.
Nawet jak je stracisz to nie bedzie szkoda | hehe
a tak na marginesie to ja jeżdże z "pajączkiem" w lewym lusterku od dawien dawna, ale jabko, lusterko sie przydaje, więc raczej musisz kupić piąte, ciesz się, że to tylko lusterko. |
_________________ Bez problemów byłoby nudno |
|
|
|
|
Zuzanna82
Wiek: 41 Dołączyła: 10 Paź 2005 Posty: 306 Skąd: Maryport, Cumbria
Województwo: Other
|
Wysłany: 21-11-2005, 20:56
|
|
|
Moje wsteczne lustero jest przyklejone na poxipol sprobuj moze na boczne zadziala:]
Ciesz sie, ze to tylko lustero....... |
_________________ Trust The Girl!!
|
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-11-2005, 21:03
|
|
|
Ja mam rozwalone lusterko boczne od strony kierowcy. Uszkodziłem je 1 dnia jak kupiłem auto. A było to tak: kupiłem autko jade sobie od gościa przedemną stary swoją gablotą. I z przyzwyczajenia wjeżdza w brame z rozpędu. Ja za nim i w pewnym momencie jak coś pierd..lło. Okazało się że urwałem lusterko. A jakby było tego mało to jest lusterko elektryczne :/ |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-11-2005, 22:52
|
|
|
Hehhe tak czytam :-)
Mnie kiedys przyszlo wezwanie ze rozwalilem komus tam lusterko kiedys tam w nocy:-)
Owszem bylem w tamtych terenach jezdzilem czasem po nocy ale nie pamietam zebym mial kontakt z jakims innym autem to tez odpisalem grzecznie ze nie bylem w tamtej okolicy w tamtych dniach i sie odczepili :] |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-11-2005, 07:13
|
|
|
Nie wiem o co chodzi z tymi moimi lusterkami bo 5 lusterek w ciagu 20 miesięcy to zdecydowanie za dużo.
Teraz kupię nówkę i będę ją szanował.
A przy jeździe przy lini środkowej drogi cieżko powiedzieć który z kierowców jest winny że stuknęli sięlusterkami. Chyba oboje.
Wiec pecha ma ten który ma lusterko z pięcioma silniczkami i ogrzewaniem który orginał kosztuje 1500zł. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 22-11-2005, 12:19 Re: Lusterka JABKA
|
|
|
Ostatnio Pani Taxiara rozwalila mi obudowe lewego lusterka. Spieszylo jej sie, nawet sie nie zatrzymala, tylko pognala dalej... |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 22-11-2005, 16:15
|
|
|
Nie pogoniles za nia? Czy chociaz rejestracje spisales?
U mnie bylo tak, ze raz tylko mamuska o mur lusterko ... troche zepsula.
Tzn. oderwalo sie mocowanie od tylu obudowy,ale sama obudowa nie pekla.
Ja osobiscie sam 2 razy... przytarlem komus o lusterka tzn. u mnie jest taka ulica dosyc waska i pech chcial... ze cos jechaloz drugiej strony. Ja zebym sie mogl przecisnac, to raz Ventowi a raz Focusowi lekko lusterko otarlem.
Ventowi obudowa pekla, Focous mial rysy.
A moje ... jak bylo tak jest |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-11-2005, 17:53
|
|
|
Kamilbanan napisał/a: | A jakby było tego mało to jest lusterko elektryczne :/ |
Wspolczuje .
Ja kiedys rowniez mialem piekne lusterko. Pucowalem je, zawsze bylo czarniusienkie, matowe. Przecudnie sie prezentowalo... az pewnego dnia "pocalowalo" sie z lusterkiem nexi:(.
Od tamtej pory juz nie jest takie piekne.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 24-11-2005, 22:19
|
|
|
moje lusterka są piekne, ale za to drzwi już mniej |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|