|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pompa, the end?? |
Autor |
Wiadomość |
eron
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-02-2008, 21:24 pompa, the end??
|
|
|
panowie pomocy:((( przez trzy ostatnie dni były mrozy i prawdopodobnie coś mi sie stało z pompą, mianowicie gdy prubowałem odpalić w mróz auto, pasek się ślizgał na wałku od pompy i wogule sie nie kręciła, dzisiaj gdy naładowałem akumulator poszedłem założyć go i odpaliłem auto, po chwili zorientowałem sie że nie mam w wody i dolałem( ostatnio musiałem to ciągle robić bo miałem przeciek) jak już dolałem tej wody to zauważyłem że ona gdzieś ucieka i leje sie ciurkiem, dojżałem że gdzieś za komorą silnika przy paskach( prawdopodobnie przy pompie) niechce zajechać silnika, czekałem z naprawą przewodów do przyszłęgo tygodnia bo dostaje duży zastrzyk gotówki(planowałem kupić nową tempre ale jednak naprawie starą:D) i robie generalny remont, a niechce żeby pan mechanik mnie wydymał. prosze o rade:( |
_________________ Nowy fiat, on także jest częścią naszej histori. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-02-2008, 21:29
|
|
|
Przydało by się wejść pod auto i ktoś by lał a Ty byś ze światłem badał skąd leci. Chyba to będzie najprostrze rozwiązanie i wtedy postawisz trafną diagnozę, czy to pompa, czy nieszczelność ma przewodach. Jak Ci płyn/woda ucieka to lepiej jazdę sobie daruj, bo przegrzejesz motor i zamiast remontu będziesz szukał silnika. |
|
|
eron
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-02-2008, 22:05
|
|
|
jeździć teraz napewno nie będe, zresztą zrobiłem krutką rundke pod domem i mi gasł( dziwnie sie zachowywał) obroty szalały:( chciałem wejść pod auto ale jest za ciemno i puźno:( na dniach podjade na kanał i lukne |
_________________ Nowy fiat, on także jest częścią naszej histori. |
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-02-2008, 16:10
|
|
|
eron, popatrz sobie na pompę wody od góry i na paski i na przegrodę między silnikiem a kabiną i na maskę jak jest ochlapana lub są tłuste kropki to siadła pompa i kapie na pasek i chlapie po całej komorze |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|