|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Silnik mi skaczę przy odpalaniu.... |
Autor |
Wiadomość |
bull_thot
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-04-2007, 10:09 Silnik mi skaczę przy odpalaniu....
|
|
|
Witam. Nie dawna wymieniałame głowice w swoim Tipo 1.6. bo poszedł mi pasek rozrządu :/ no i teraz podczas odpalania, gdy nie dodaje gazu to czuję jak mi silnik skacze na nie równych obrotach... a jak już jadę i wrzucę "na luz", to raz mi autko zgasło :/ niewiecie co to może być? proszę pomóżcie!! |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-04-2007, 10:36
|
|
|
A nie dostaje gdzieś lewego powietrza?
Taki objaw skaczacych obrotów może być powodowem uszkodzonego czujnika temp. cieczy chłodzacej. Poszukaj tematów o nim.
** Dodano: 01-04-2007, 11:39 **
Ściągnij ten plik, tam masz dokładny opis tego czujnika i jaki opór powinień mieć przy danej temp.
http://forum.tempra.org/d...ew=detail&id=86
Sprawdz go. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
bull_thot
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-04-2007, 11:12
|
|
|
Obawiam się, że mogę mieć problem by ściągnąć ten plik bo tam jest potrzebne jakieś 10 pkt.... a to nie chodzi może o regulację niskich obrotów? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|