|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Tempra] Podświetlanie kokpitu |
Autor |
Wiadomość |
lukasz93081
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-03-2012, 09:19 [Tempra] Podświetlanie kokpitu
|
|
|
Witam!
W tym miesiącu zakupiłem Tempre 1.6 i niestety nie działa mi podświetlenie kokpitu a mianowicie zegarów oraz pokręteł od nawiewów. Niestety nie jestem elektrykiem a na temat tempry wiem naprawde niewiele
Może ktoś z was domyśla się co trzeba sprawdzić aby zdiagnozować przyczynę ?
Dodam ze wszystkie bezpieczniki w skrzynce są sprawne
Poprosił bym o jak najszybsza odpowiedz ponieważ trochę niekomfortowo jeździ się w nocy. |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 19-03-2012, 09:26
|
|
|
lukasz93081, po pierwsze jesteś nowy więc pasowałoby się przywitać a dwa użyj opcji bo te tematy były wałkowane multum razy |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
lukasz93081
|
Wysłany: 19-03-2012, 09:43
|
|
|
KrzychuB napisał/a: | lukasz93081, po pierwsze jesteś nowy więc pasowałoby się przywitać a dwa użyj opcji bo te tematy były wałkowane multum razy |
owszem były jednakże wpisując w opcję szukaj zagadnienie brak podświetlania zegarów
nic nie znajduje może Ty coś znalazłeś ? jak tak to jak możesz podać link to bede wdzięczny |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
lukasz93081
|
Wysłany: 19-03-2012, 10:02
|
|
|
wiesz może która dioda jest od czego bo jak bym już żarówki wymieniał to bym sobie podświetlenie zmienił |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-03-2012, 10:06
|
|
|
Tak jest KrzychuB, wysyłaj do tematów, gdzie autor jest olewany i wszyscy spamują przyspieszeniem aut, A wystarczyłoby dodatkowe 10 sekund na przeczytanie tematu i nie robiłbyś z siebie pajaca.
lukasz93081, zacznij od wykręcenia deski i panelu sterowania nawiewem i popatrz co masz wkręcone zamiast żarówek. Możliwe, że są wypalone żarówki albo zamontowane diody tjuningowe, które przysłonięte zielonym filtrem dają ,,czarne światło''
Zegary demontuje się po wykręceniu kilku śrubek, łatwy dostęp i nie ma problemu ze znalezieniem, panel podobnie, tylko śrubki są przykryte pokrętłami, które siedzą na wcisk. Nie, nie połamiesz ich. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 19-03-2012, 10:09
|
|
|
Jelcyn, dałem przykład że można znaleźć w chwilę po dokładnym szukaniu. Nie czytałem co w tym jest, więc nie pij do mnie |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 19-03-2012, 10:11
|
|
|
KrzychuB napisał/a: | Nie czytałem co w tym jest | to widać...
Jak chcesz dać przykład, to dobry, naprzykład pokazać poradnik, który kiedyś napisałem
Ale koniec OT |
|
|
|
|
|
lukasz93081
|
Wysłany: 19-03-2012, 10:12
|
|
|
Jelcyn napisał/a: | Tak jest KrzychuB, wysyłaj do tematów, gdzie autor jest olewany i wszyscy spamują przyspieszeniem aut, A wystarczyłoby dodatkowe 10 sekund na przeczytanie tematu i nie robiłbyś z siebie pajaca.
lukasz93081, zacznij od wykręcenia deski i panelu sterowania nawiewem i popatrz co masz wkręcone zamiast żarówek. Możliwe, że są wypalone żarówki albo zamontowane diody tjuningowe, które przysłonięte zielonym filtrem dają ,,czarne światło''
Zegary demontuje się po wykręceniu kilku śrubek, łatwy dostęp i nie ma problemu ze znalezieniem, panel podobnie, tylko śrubki są przykryte pokrętłami, które siedzą na wcisk. Nie, nie połamiesz ich. |
Jest jakieś oznaczenie, nazwa czy coś to jak bym z pracy wracał zajechał bym do jakiegoś elektryka i zakupił takie przed demontażem licznika |
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 19-03-2012, 10:17
|
|
|
Żarówek? W panelu są t10 w5w dwie sztuki a w zegarach t5 z cokołem. Chyba 5x, ale nie pamiętam dokładnie. |
|
|
|
|
lukasz93081
|
Wysłany: 19-03-2012, 10:25
|
|
|
Jelcyn napisał/a: | Żarówek? W panelu są t10 w5w dwie sztuki a w zegarach t5 z cokołem. Chyba 5x, ale nie pamiętam dokładnie. |
dzięki za pomoc dziś po pracy biorę się za robotę |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|