Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PILNE!!!!! pytanie do znających się na elektromechanice
Autor Wiadomość
Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 31-10-2006, 16:54   PILNE!!!!! pytanie do znających się na elektromechanice

Ładowanie o jakiej wartości zapewnia to, że prąd nie czerpie się z akumulatora tylko wystarcza z altka (przy włączonych jedynie światłach mijania).
Pilne bo czeka mnie dalsza podróż, a moje ładowanie nadal wynosi 13-13,1

Czy przy ładowaniu 13-13,1 wystarcza to z altka czy jeszcze z akumulatora ciągnie???

Byłem w Katowicach dwa tyg. wcześniej i akuś nie padł ale nie chciałbym w Święto Zmarłych jeszcze męczyć się z padniętym akumulatorem.

Pytanie dośc nietypowe ale może ktoś mnie poratuje :(

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-10-2006, 17:52   

przy takim ładowaniu jeszcze pojeździsz, spoko; przy takim to jeszcze płynie do a nie z akumulatora, chyba, że jak powłączasz dmuchawę itp itd i będziesz miał spadek do już okolic 12 z groszami to będzie źle... a tak poza tym jeżdżenie ze zdychającym alternatorem to jest dożynanie go... lepiej zacznij szukać przyczyny....
a! zawsze w promocji możesz jakiś prostownik kupić albo agregat na benzynkę :P
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Emf 

Wysłany: 31-10-2006, 18:55   

Dzięki Unk za pocieszenie.
Oddałem swoje cudo 2 dni temu do najlepszego elektromechanika w Piotrkowie.
Wymienili pierścienie, łożyska i kontrolka się nie pali ale ładowanie nadal do dupy.
Odebrałem je dlatego, że mi jest na jutro potzrebne, a w czwartek spowrotem wraca do niego.

Qfffffa ten alternator mnie wykończy :evil:

unknown napisał/a:
a! zawsze w promocji możesz jakiś prostownik kupić albo agregat na benzynkę :P

Niegłupi pomysł biorąc pod uwagę tego mojego sqrwiela, który siedzi w silniku ;)

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-10-2006, 19:32   

Emf napisał/a:
Niegłupi pomysł biorąc pod uwagę tego mojego sqrwiela, który siedzi w silniku ;)

a! i zacząłbym od tego, by alternator montowali na pasku z boku silnika, nie w silniku, będzie lepiej działał :lol2:

a jak już powymieniali to nech obejrzą stan uzwojenia, kontakt masy! alternatora z masą auta no i być może to regulator, zazw. po jego drugiej wymianie ;) jest już OK...
i spróbujcie zrobić próby z innym, nowym akumulatorem! a Twój obecny odpiąć na chwilę. Może to być to, nawet nie przypuszczasz;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Emf 

Wysłany: 01-11-2006, 00:27   

No właśnie z akumulatorem już próbowałem i na innym jest to samo :(
Podejrzewam, że może tym razem uzwojenie strzeliło bo wszystko już mam qffffa nowe :evil:

assistance   Moneta

Broadway 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 01-11-2006, 07:30   

Emf napisał/a:
No właśnie z akumulatorem już próbowałem i na innym jest to samo :(
Podejrzewam, że może tym razem uzwojenie strzeliło bo wszystko już mam qffffa nowe :evil:
Hmmm a wszystkie masy masz jak trzeba ???. Spróbuj zmierzyć napięcie bezpośrednio na alternatorze.
     Moneta

magi-marcin 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 01-11-2006, 12:09   

Sprawdz jak przedmówca mówi.
Ja mam w 1,4 przerobione i masa silnika oraż karoseri idą bezposrednio do aku. a nie jak miałem w 1,6 masa silnika do budy a z budy do aku

Odpowiedz do tematu