Mallancia vs. Mondo - Deep Alive (DJ MiK rmx2007) |
Autor |
Wiadomość |
DJmik
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 27-01-2007, 00:16 Mallancia vs. Mondo - Deep Alive (DJ MiK rmx2007)
|
|
|
http://www.mediafire.com/?fmz3me5jjj2 << TU POBIERAĆ
Moja Najnowsza Produkcja, Remix HITÓW
Mondo - Alive (electro RMX)
Mallancia - Deep Teep
Jesli mozesz to przesluchaj i napisz mi szczerą i tylko szczerą prawde co myslisz o tym.
Pozdrawiam Dj_MiK |
_________________ www.DJmik.peugeot205.pl |
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-01-2007, 16:03
|
|
|
tak po bardzo zgrubnym i szybkim przesłuchaniu... (jak przesłucham dokł i przyjdzie mi do głowy czego się czepić to najw najpiszę) to może być, choć czegoś mi brakuje , jakiegoś tła może... no i żebyś nie popadł w zbytnią cukierkowatość i słodycz jak momentami np C-Bool który podobnie zaczynał... |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-01-2007, 18:33
|
|
|
A ja dzisiaj coś pisałem, wrzuciłem do WinAmpa twoją muzę. Tak sobie czytam coś i mówie fajne kawałki lecą... patrzę co to dokładnie leci a to Twoje mp3
Masz inne? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
DJmik
|
Wysłany: 27-01-2007, 19:12
|
|
|
Witam Ciesze ze sie podoba, niestety innych nie mam to moj pierwszy remix;]
Dotychczas bardziej zajmowalem sie SETAMI
Oto jeden z nich:
DJ_MiK_-_Set_No4_Listopad2006_ => http://www.mediafire.com/?7zzyzze1ute
Mam jeszcze nbiedawno zrobionego seta ktory ma 1h robiony taki pod radio interetowe, kilka gatunkow : trance, Techno, dance... ale nie moge wrzucic bo mam ostatnio problemy z internetem... |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 28-01-2007, 11:03
|
|
|
DJmik, mała uwaga, w tym pierwszym mp3 co podałeś w ~2.23min następuje lekkie przyciszenie, okolo 30 sekund później też (choć mniejsze). W sumie mi to nie przeszkadza, ale lepiej brzmi jak jest "równie" głośny cały utwór.
A BTW w czym miksujesz? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 28-01-2007, 11:25
|
|
|
a co do setu - też może być choć np wanda&banda... za bardzo pozacinałeś... nawet nawaleni na dyskotece zauważą, że rytm się gdzieś stracił i psuje to całokształt... no trochę krytyki... |
|
|
miszko
|
Wysłany: 28-01-2007, 11:33
|
|
|
To fakt, właśnie teraz też słucham tego setu i faktycznie, troche zbyt pocięty. |
|
|
|
|
DJmik
|
Wysłany: 05-06-2007, 13:16
|
|
|
yyy..jesli chodzi o secik, to powiem tak... te zaciecia np. na HI FI SUPERSTAR to niestety nie bylo zamierzone;/ komputer mi pozacinał, ja setow staram sie za mocno nie przerabiac, chodzi mi najbardziej o utrzymanie tempa, styl muzy i przejscia. wiec sory za zaciecia w imieniu mijego kompa.
** Dodano: 05-06-2007, 14:15 **
Witam
Mała reaktywacja - 2 nowe kawałki
Mathew_Libre_vs_Mallancia_-_Move_It_Deep_Teep_[_DJ_MIK_2007]_
Do POBRANIA : www.MATHEWLIBRE.xt.pl
Mr Bronkz & Max Farenthide - Hey Love Enjoy [ DJ MiK 2007 MiX] POLECAM
Do POBRANIA: http://www.speedyshare.com/683899888.html
I jeszcze starsza nutka ktora znajduje sie na forum
Mallancia vs. Mondo - Deep Alive (DJ MiK rmx2007) chyba sie spodobala gdyz znalazla sie na wielu stronach www z darmową muzyką, czasem zapuszczana w radiach internetowych(fajne uczucie jak slucham radia w necie a tu nagle moja nutka) no i na skladance ostatnio : Pozytywne Wibracje vol.4
Mile widziane komentarze szczegolnie na temat Hey Love Enjoy i starszej nutki Mallancia vs.MONDO
Pozdrawiam DJ MiK |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 05-06-2007, 14:45
|
|
|
Hmm... Nie wiem jakim cudem pominąłem ten temat...
Osobiście strasznie nie lubię bootlegów więc akurat Twoje remiksy mi się zbytnio nie podobają... ale to jest tylko moja subiektywna opinia. Co do tego jak zrobione to jestem i na Tak i na Nie niestety... Pomysł całkiem fajny ale czasem strasznie się gubisz... Tło Ci gdzieś ucieka, tu koń tam koń... Ale drugi (Hey Love Enjoy) ogólnie wporzo . Jedyny bootleg jaki mi się podoba to Cylsound - Get Drill And Work (swego czasu bardzo popularny... ) więc nie przejmuj się za bardzo moją opinią...
co do secika to pracuj nad techniką a będzie dobrze
Poznawaj swoje utwory co do sekundy i ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz
A! I jeszcze jedno! Na czym miksujesz?
Pozdr |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
DJmik
|
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 07-06-2007, 05:14
|
|
|
A jaki program? Virtual Dj czy Traktor? Sam zaczynałem na komputerze więc nie stresuj się tylko działaj polecam Traktor DJ Studio 2.53. Najlepsza wersja i daje dużo możliwości.
Pozdr |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 07-06-2007, 16:28
|
|
|
nie będę orginalny, ale też - z tych dwóch ten drugi jednak bardziej przyswajalny, choć jeszcze do lepszego dogodzenia wszystkim Ci brakuje to w stos do poprzednio zamieszczonego setu ten tu drugi inny, ciekawszy, lepszy... bo pierwszy (deep teep) jakoś takoś... |
|
|
DJmik
|
Wysłany: 16-06-2007, 00:15
|
|
|
Virtual, nawet nie wiem czy Tractor mi zadziala bo ma wymagania...;/
Ps.
Nie sciagac Mathew_Libre_vs_Mallancia_-_Move_It_Deep_Teep_[_DJ_MIK_2007]_
bo nieporozumienie;]
Polecam Mallancia vs Mondo i Mr.Bronkz vs.Max farenthide;]
** Dodano: 16-06-2007, 01:15 **
Cos nowego
http://s008.wyslijto.pl/i...wn=&gk=rachunek
MAX FARENTHIDE - TOUCH ME GIRLS [DJ MIK 2007 mix] |
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 16-06-2007, 10:55
|
|
|
Ok a ja proponuję żebyś zrobił coś niekomercyjnego... tak dla spróbowania. Set, remix co chcesz. Ja osobiście nie siedzę w komercyjnej nucie i nie będę siedział. Szczerze Ci powiem że jesteś na wstępie spalony grając to co grasz... chyba że Twój cel to rozgłośnie radiowe (chociażby internetowe). Jeśli tak to szczerze powodzenia życzę i myślę że Ci się uda. Jeśli chcesz się dalej rozwijać w jakimś klubie to w ten sposób raczej sobie nie dasz rady. No ale kto wie...? Pozdr |
|
|
|
|
DJmik
|
Wysłany: 17-06-2007, 00:20
|
|
|
akj3 napisał/a: | Ok a ja proponuję żebyś zrobił coś niekomercyjnego... tak dla spróbowania. Set, remix co chcesz. Ja osobiście nie siedzę w komercyjnej nucie i nie będę siedział. Szczerze Ci powiem że jesteś na wstępie spalony grając to co grasz... chyba że Twój cel to rozgłośnie radiowe (chociażby internetowe). Jeśli tak to szczerze powodzenia życzę i myślę że Ci się uda. Jeśli chcesz się dalej rozwijać w jakimś klubie to w ten sposób raczej sobie nie dasz rady. No ale kto wie...? Pozdr |
No tak aktualnie gram w radiach internetowych, chociarz ostatnio nie pozwala mi na to internet:( Lubie czasem pograc i lubie jak mnie ludzie sluchajć..
Dlaczego taka muzyka... no dlatego ze taką slucha wiekszosc ludzi;]
Klub... tak chcialbym grac itp, ale na poczatku trzeba miec pieniadze na sprzet itp, a ja nie za bardzo mam ;/ |
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 17-06-2007, 03:14
|
|
|
DJmik napisał/a: | no dlatego ze taką slucha wiekszosc ludzi;] |
mylisz się. pojedź na imprezę, posłuchaj, pobaw się, poobserwuj. Zobacz przy jakiej muzyce ludzie się bawią. Teraz wszyscy na imprezach grają głównie electro (chociaż nie mówię że to jest akurat dobrze, ja bardzo mało tego gram). I to wcale nie komercyjne chociaż powoli się takie staje...
DJmik napisał/a: | ale na poczatku trzeba miec pieniadze na sprzet itp, a ja nie za bardzo mam ;/ |
Tak, niestety trzeba ale myślisz że ja mam pieniądze na sprzęt?? Nie... popracuj w wakacje, zarób powiedzmy 800zł. Kup dwa CD Playe, mikserek, nagraj trochę dobrych piratów i spróbuj zarabiać na 18 u znajomych, jakichś domówkach a zobaczysz że jakąś kaskę uzbierasz na sprzęcik (jakby co służę radą). No ale musisz mieć upór niczym zatwardziały osioł... inaczej się nie da |
|
|
|
|
DJmik
|
Wysłany: 19-06-2007, 08:57
|
|
|
No tak, zarobil bym moze cos na sprzet, na pewno na mixerek ale aktualnie zbieram na wakacje, jakis wyjazd, cos w tym stylu... wiec w wakacje ciezko bedzie ale nie mowie nie.
Moze polecisz jakis sprzecik ? Jakis mixer i CD playery?? |
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 22-07-2007, 21:29
|
|
|
To powiem Ci co jam mam:
2x gramofony - Reloop RP 2000 MK3 + System Ortofon Electro
2x CD player - Pioneer cdj100s
mixer - Technics SH-MZ 1200s
Z tym że ten sprzęt kosztuje dużo za dużo na początek...
Na początek ciężko jest coś polecić jeśli nie wiesz ile kasy masz wydać na sprzęt. Na pewno odpuść sobie wszystkie behringery, hollywoody i inne cuda...
z cd playerów możesz się zainteresować takimi jak ja mam (Pioneer cdj100s - jeśli trafisz takie w normalnej cenie to bierz w ciemno - sprzęt klasa sama dla siebie. Ja nie znalazłem po normalnej cenie... dałem po tysiaku za sztukę... ). A poza tym to np. Reloop, Gemini, Stanton, Denon a w ostateczności Omnitronic. Nie kupuj na pewno podwójnego tylko dwa pojedyncze. Tu akurat jest dość duża dowolność ważne żeby nie gubił ścieżki i nie zepsuł się zbyt szybko. Najlepiej jakbyś kupił coś bez licznika Bpm... Tylko w ten sposób nauczysz się grać...
Mixer?
to też zależnie od kasy... Ale dobrze kupić solidny żeby xfader się nie zjechał za szybko.
na początek może być dwu kanałowy np. Reloop Rmx 20
jeśli będziesz chciał podłączyć w przyszłości jakiś gramofon no to już dwa kanały będzie za mało a przekładać wtyczki... więc wtedy już 3 lub 4 kanałowy np. Reloop RMX 30 albo Vestax 004
ogólnie mixerki to Reloop są ok, Denon, Stanton, Vestax, Numarc też... Technicsy i Pioneery są bardzo dobre ale akurat tu za drogie - nie warto.
Pewnie gramofony na razie nie wejdą Ci w drogę ale na przyszłość polecam grę tylko z placków. Zobaczysz że tak naprawdę to jest dopiero dejotka wtedy kiedy zaczniesz grać z vinyli...
Co do kupna to jedynie powiem Ci żebyś odpuścił sobie wszystkie z napędem paskowym i zainwestował w direct drive. Paski to ZŁO
No i jeszcze jakieś dobre słuchawki. Tu nie ma też co oszczędzać bo nie ma nic bardziej wkurw*** jak przebicia z sali... ja mam teraz Sennheisery 205 ale jestem z nich tak sobie zadowolony... Za słaby bas dają jak dla mnie i będę myślał nad jakimiś Technicsami lub Pioneerami.
Z tego co Ci napisałem to tylko takie wskazówki. Zdaję sobie sprawę że nawet to co Ci proponowałem to i tak wcale tanie nie jest... Ale jeśli chcesz grac poważnie nie możesz sobie pozwolić na jakiś szajs. Sam zobaczysz że nawet jeśli na początku sprzęt będzie ok to po miesiącu będziesz chciał go wywalić do sąsiada przez okno... Po prostu lepiej postawić na firmę niż wynalazki... A tak na serio o zawsze będzie Ci mało... Nawet jak wydasz 10k na sprzęt
Pozdr
** Dodano: 22-07-2007, 22:30 **
Jak chcesz to mój kumpel ma na handel 3 kanałowy mixer Reloop Rm-1000 za 250zł z przesyłką. |
|
|
|
|
|