|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak możliwości podłączenia do egzamineta Fiat Marea 1.6 16V |
Autor |
Wiadomość |
monster111
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-01-2010, 13:09 Brak możliwości podłączenia do egzamineta Fiat Marea 1.6 16V
|
|
|
Witam
Mam taki problem.
Mam założoną instalację gazową II generacji z elektroniką Bingo S4, podłączone emulacje wtrysków i sondy lambda. Elektronike wstawiałem sam. Przy konfigurowaniu miałem ustawioną emulację sondy lambda na przebieg. Komputer wtrysku prawdopodobnie przez to nałapał błędów i samochód przestał jeździć na benzynie. Trudno jest go na niej odpalić, jak już się uda, z rury leci czarny dym, silnik przerywa, dopiero na wysokich obrotach około 4000 zaczyna równo pracować.
Wracając do problemu:
Wiem że muszę zresetować komputer, byłem w serwisie Fiata, ale nie byli w stanie połączyć się ze sterownikiem. Sterownik to Magneti Marelli. Wyczytałem na forach że można próbować odłączając klemę na noc, potem już po podłączeniu odpalić na benzynie i czekać aż się wentylator włączy. Niestety gdy samochód trochę się nagrzeje gaśnie. Próbowałem również odłączać komputer również na noc i to także nie pomogło. Czy zna ktoś jakiś sposób na zresetowanie komputera bez jego podłączania pod egzaminer? |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 22-01-2010, 13:14
|
|
|
monster111 napisał/a: | Czy zna ktoś jakiś sposób na zresetowanie komputera bez jego podłączania pod egzaminer? |
jedynym znanym nam tu sposobem jest odlączenie aku i trzymanie stopu przez kilkanaście sekund ( w t/t stop świeci przy wyłączonym zapłonie ) Później podłączasz aku i na jałowym bez gazowania niech się załączy wentylator.
Tyle mi wiadomo
** Dodano: 22-01-2010, 13:16 **
myślę, że więcej dowiesz się tu http://fiatforum.com.pl/ |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|