|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak zdemontować kierownicę z poduszką powietrzną ? |
Autor |
Wiadomość |
dota4fun
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-06-2010, 06:40 Jak zdemontować kierownicę z poduszką powietrzną ?
|
|
|
Witam chciałem się dowiedzieć jak zdemontować kierownicę w której znajduje się poduszka powietrzna, nigdy wcześniej nie miałem z tym do czynienia wiec pytam by czegoś nie zepsuć.
Próbowałem wyciągnąć przysłone ( wieko na srodku kierownicy) ale trzyma się twardo nie chce puścic. ... śrubki za kierownicą odkręciłem.. HELP!! |
_________________ 1.9 TD.S Tempra
mood ^^
Design podstawa
Tuning zabawa |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 26-06-2010, 10:34
|
|
|
Jeśli to jest trójramienna to tak:
- przede wszystkim odłącz aku
- w kierownicy są trzy śruby na nimbus od strony deski rozdzielczej, najpierw je odręcasz
- ściągasz środkowy plastik
- poduszkę wyciągasz poprzez przekręcenie jej, bodajże w lewo na szynie(może ciężko iść)
- szkielet mocujący poduszkę jest na 3 czy 4 śrubach, wszystkie są widoczne
- potem odkrecasz główną śrubę na kolumnie kierowniczej
- standardowo ciągniesz do siebie - pamiętaj że wtedy kluczyk musi być w stacyjce - jeśli zaskoczy blokada to nie ruszysz |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
dota4fun
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-06-2010, 23:38
|
|
|
dziękuje |
_________________ 1.9 TD.S Tempra
mood ^^
Design podstawa
Tuning zabawa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|