|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jaka kostka jest od czego (przy bezpiecznikach) ??? |
Autor |
Wiadomość |
Zoltar
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 03-09-2007, 01:23 Jaka kostka jest od czego (przy bezpiecznikach) ???
|
|
|
Witam !!!
Mam proźbe czy mógłby ktoś opisać od czego są poszczególne kostki
Nie mam żadnej książki ani schematów elektrycznych odnośnie tej "części" auta
Za opis z góry dziękuję. |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 03-09-2007, 06:27
|
|
|
Te kostki to przekaźniki poszukaj w dziale elektrycznym bo tam gdzieś podawał taki opis, niestety nie mam czasu na to żeby poszukac. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-09-2007, 21:45
|
|
|
ściągnij prędzej z Download schematy instalacji elektrycznej, nie dość, że przekaźniki masz opisane to jeszcze co łączą, czego dotyczą;
BTW.: na skrzynce bezpieczników też je masz opisane, np szare E11, E12, E13 to przekaźniki załączające światła długi, mijania, postojowe (mogłem pomylić kolejność etc), czerwony lub niebieski, nie pamiętam to specyficzny przekaźik bo ma w sobie przerywacz i steruje kierunkowskazami, inne przekaźniki do innych prądożernych instalacji, niektóre _bywają_ na ozdobę niewykorzystane w niektórych wersjach, niektóre tylko podają po przekręceniu kluczyka/wciśniećiu jakiegoś przycisku 'poważńiejszy' większej mocy plus na jakąś części instalacji... |
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 04-09-2007, 09:51
|
|
|
Tak z pamięci
1 to św mijania, 2 drogowe, 3 pozycyjne, 4 wycieraczki (7pinów),5 przerywacz kierunowskazów ;6 to chyba stacyjka....
Więcej grzechów nie pamiętam |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|