|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rozladowany aku |
Autor |
Wiadomość |
dawid1981
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 07-12-2009, 09:54 Rozladowany aku
|
|
|
Koledzy od kilku dni mam problem z prądem. Rozładowuje mi się aku jest to nieregularne np. zostawiłem włączone radio na 8 godzin wracam zapalam jest ok innym razem przyjade zgaszę auto za 5 min chce zapalić a tu aku całkowicie rozładowane nie wiem od czego zacząć szukanie dodam że kable masowe ok wyczyszczone dobrze przykręcone pasek od alternatora ok. Dodam że zapala mi się kontrolka od okładzin choć są one ok i czasami od światła przeciwmgielnego tył fiat tipo 1.9td 92r |
|
|
|
|
Killer84
Wiek: 40 Dołączył: 03 Gru 2009 Posty: 10 Skąd: Włocławek i okolice
|
Wysłany: 07-12-2009, 10:06
|
|
|
Kiedyś miałem podobny temat i z tego co pamiętam chodziło o szczotki w alternatorze. Zawieszały się, czy jakoś tak. Pewnie będziesz musiał wymienić regulator napięcia (ja swój wymieniałem chyba ze 4 razy). |
_________________ Ciągle psujący się Fiat Tipo 1.4 i.e. |
|
|
|
|
dawid1981
witamy nowego
|
Wysłany: 07-12-2009, 22:32
|
|
|
Robiłem pomiar multimetrem wszystko niby ok a aku znowu rozładowany w przeciągu 10 Może ktoś się cpotkał z takim czymś
** Dodano: 08-12-2009, 21:31 **
koledzy chyba mam rozwiązanie. wszedłem pod auto wyjąć altka patrze a tam pompa wody przecieka wszystko leci na altka i stąd chyba zwarcie przy okazji wymiana regulatora i mostka prostowniczego jutro bede robił za kilka dni dam znac jak efekty |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|