|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wypowiedzenie umowy najmu i kaucja |
Autor |
Wiadomość |
mattipo
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Sty 2009 Posty: 237 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-12-2011, 14:12 wypowiedzenie umowy najmu i kaucja
|
|
|
Siema Pany . Mam taka sprawe do was. Ostatnio musialem wypowiedziec umowe najmu , ze wzgledu na to, iz urodzil mi sie synek, a wynajmowanym mieszkaniu wylazl na suficie i scianach grzyb. Wszystko by było ok, gdyby nie to, ze wynajmujacy mi mieszkanie nie chce oddac kaucji i gada , ze grzyb wyszedł przez nas. Przed nami nie mieszkał nikt w dym budynku przez rok i nie było ogrzewane ani nic. My mieszkalismy od wreześnia do listopada więc grzaliśmy i wietrzyliśmy, więc nie wydaje mi sie by to była nasza wina. Napisalismy oswiadczenie, ze w ciagu trzech dni odezwie sie do mnie i powie ile wyniosły opłaty za miesiac i poprostu odciagnie z kaucji. Wpłacilismy 1000zł kaucji, a opłaty według naszych wyliczeń wyniosły 320zł . Ma on takie prawo, ze zachowa sobie tego tysiaka czy jak to zrobić by bezbolesnie odzyskać to 680zł?, które przyda sie przed świętami ? bardzo prosze o jakas pomoc, bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji:). Dodam , że kiedy dzwonię do wlasciciela to mówi, ze czeka az przyjda do niego rachunki mimo, ze sami spisywalismy co miesiac liczniki i mu placilismy według stawek, które nam podał. |
_________________ było : tipo 1.4 AGT srebrna strzała
Jest: Marea 1.9 TD 100km krwawa Mery
|
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 21-12-2011, 14:34
|
|
|
Kolego ciężka sprawa - z doświadczenia wiem, że właściciele nie oddają - postrasz policją skarbową - jak nie odprowadzał podatku z tytułu dochodu od wynajmu, to zmięknie - wypróbowane -, natomiast jeśli odprowadza, to niewiele zrobisz.
Jest jeszcze jeden brutalny manewr, ale nie będę tego opisywał na forum. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
mattipo
|
Wysłany: 21-12-2011, 15:48
|
|
|
Brutalnych metod raczej nie chce stosowac:). na umowie wypowiedzenia właściciel podpisał to co napisałem iz wyprowadzamy sie ze wzgledu na grzyba itd. ze znisczen jakie były to tylko urwane drzwi od szafki w kuchni ale to 54 minut roboty |
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-12-2011, 18:40
|
|
|
choćby z czystej przyzwoitości powinien kaucję Ci oddać. w zasadzie to nic mu nie udowodnisz jeśli nie masz pokwitowania że dałeś mu kaucję,
sądzę ze umowy tez nie masz z właścicielem, a tym samym on nie zgłosił tego do skarbowego to nie są brutalne metody, zapłaciłes człowiekowi 1000pln i chcesz je puścić od tak? rozumiem jakby to było 100pln ale to 1000 jest.
kaminkrz napisał/a: | Jest jeszcze jeden brutalny manewr, |
a czemu nie?? jest taka kapela jak Sepultura oni dawno dawno temu wydali debiutancką płytkę o nazwie: Bestial Devastation
czy ten sposób choć trochę przypomina nazwę albumu??
btw manewr ze skarbówką działa testowałem to jakieś 3 miechy temu |
|
|
|
|
mattipo
|
Wysłany: 21-12-2011, 18:46
|
|
|
pokwitowania mam, umowe mam z posrednikiem. |
|
|
|
|
|
kaminkrz
|
Wysłany: 21-12-2011, 18:57
|
|
|
Świstak napisał/a: | jest taka kapela jak Sepultura |
Znam doskonale
Świstak napisał/a: | czy ten sposób choć trochę przypomina nazwę albumu?? |
Nie to miałem na myśli - mattipo, jak Ci nie chce oddać, to weź sobie co lepsze wyposażenie mieszkania - znajomy zabrał wszystko jednej kobicie, która nie chciała mu oddać kaucji i tyle.
Świstak napisał/a: | btw manewr ze skarbówką działa |
Wiem he he. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 21-12-2011, 19:08
|
|
|
kaminkrz napisał/a: | weź sobie co lepsze wyposażenie mieszkania |
lepiej nie, ponieważ ma umowę najmu spisaną, włąściciel zawiadamia policję i pozamiatane. skarbówka tez odpada. |
|
|
|
|
kaminkrz
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 21-12-2011, 19:16
|
|
|
kaminkrz napisał/a: | Świstak napisał/a:
jest taka kapela jak Sepultura
Znam doskonale |
raczej była, odkąd czarny jest w kapeli sepultura dla mnie nie istnieje |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|