|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
drzwi tył zablokowane |
Autor |
Wiadomość |
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-12-2008, 12:25 drzwi tył zablokowane
|
|
|
parę dni temu jak był jeszcze mróz przymarzł mi guzik w klamce po wciśnięciu nie odbijał tak więc by nie otworzyły sie w czasie jazdy wcisnałem kołek w drzwiach na tyle mocno że wbił sie do oporu :)czyli za bardzo mam zablokowane drzwi na stałe
i teraz moje pytanie czy ktos kiedyś demontował tapicerke na zamknietych drzwiach tak by dostac sie do mechanizmu zamka ? |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-12-2008, 12:29
|
|
|
stasu napisał/a: | czy ktos kiedyś demontował tapicerke na zamknietych drzwiach tak by dostac sie do mechanizmu zamka ? | tak ja demontowałem,nie ma z tym problemu... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 01-12-2008, 12:30
|
|
|
stasu, zrobisz to bez problemu. Trzeba odkrecic "rączki" z drzwi nastepnie powoli po jednej srubokretem podwazac kołeczki podtrzymujące tepicerke. Tak todstaniesz sie do zamka i go odblokujesz. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-12-2008, 22:55
|
|
|
opisywałem chyba nawet, kiedyś rozbierałem tylne drzwi w temperce jak się mi wodziki od zamka popsuły i nie można ich było toworzyć... faktycznie, pierwszy raz troszkę może to być upierdliwe, ale jak powolutku spokojnie porobisz to nie uszkodzisz tapicerki - trzeba z nią uważać by [przy podważaniu nie pękła gdzieś a potem przy manewrowaniu nią na ograniczonym polu.. możesz kanapę z tyłui składać/rozkładać momentami jak Ci to ułatwi sprawę z dostępem gdzieniegdzie... ściągasz kalmeczkę (tą można połamać - jej obudowy-wnęki zatrzaski jak się nie uważa), rączkę od szyby a potem kołeczki od tapicerki po jednym podważać i ściągnąć tapicerkę; da się; a jak już dostaniesz się do okolic zamka to spokojnie otworzysz drzwi; a na otwartych to już gładko; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|