|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wskażnik ciśnienia doładowania nie działa,dlaczego? |
Autor |
Wiadomość |
Zero
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-08-2007, 17:51 Wskażnik ciśnienia doładowania nie działa,dlaczego?
|
|
|
W mojej Temprze 1.9 Td wskaznik doladowania cisnienia turbiny "zawiesil"sie mniej wiecej w polowie skali,niemoge sobie z tym poardzic,niewiem co padlo konkretnie.Za kazda pomoc z gory serdecznie dzieuje. |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-08-2007, 17:56 Re: Wskażnik ciśnienia doładowania nie działa,dlaczego?
|
|
|
Zero napisał/a: | W mojej Temprze 1.9 Td wskaznik doladowania cisnienia turbiny "zawiesil"sie mniej wiecej w polowie skali,niemoge sobie z tym poardzic,niewiem co padlo konkretnie.Za kazda pomoc z gory serdecznie dzieuje. |
no jak co padło?? Wskaznik padł i nalezy go naprawic lub wymienic.
Podłącz inny to bedziesz wiedziec co padło. |
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-08-2007, 19:21
|
|
|
A w czasie jazdy rusza się wogóle jak przybutujesz w podłoge ? bo w sumie to on jest nierozbieralny i jesli rzeczywiscie to padniety wskaźnik to trzeba szukac całej dechy chyba ze dokonasz cudu i trafisz sam zegarek.
Ewentualnie możesz go ruszyć powietrzem. Na pompie wtryskowej z boku takiej wierzyczki (nawyższy element pompy) jest krócieć a na niego nasunięty jest wężyk od wskaźnika doładowania. Zdejmij wezyk i podłącz go do pompki do kół, najlepiej do takiej z manometrem żeby widzieć ciśnienie i nie przekroczyć 1bara bo możesz uszkodzic na amen zegarek. Naciskaj tak żeby maks dać ten 1bar, może pomoże jeśli go ruszyć w ten sposób. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Zero
witamy nowego
|
Wysłany: 18-08-2007, 08:17
|
|
|
W sumie moze to tez byc czujnik,ale niewiem gdzie go szukac.Znalazlem tylko od kontrolki nadcisnienia ale tego czujnika od wskaznika na desce znalezc za chiny nie moge.Wskaznik wogole sie nie rusza, nawet jak przyciskam do dechy. |
|
|
|
|
Hipo
|
Wysłany: 18-08-2007, 08:25
|
|
|
Zero, ten zegarek nie ma zadnego czujnika, to zwykly mechaniczny manometr do którego ciśnienie doprowadza się weżykiem. |
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Zero
witamy nowego
|
Wysłany: 18-08-2007, 09:23
|
|
|
Tak,faktycznie.Problem rozwiazany.Poprostu ten wezyk ktorym idzie cisnienia przytarl sie o punkt mocujacy i cale owo cisnienia szlo w atmosfere.Pomogl sposob"na pompke",wtedy uslyszalem ze cos gwizda z wezyka.Wielkie dzienki,teraz wszystko gra jak orkiestra gornico-hutnicza kopalni Wojek.Dzieki! |
|
|
|
|
Hipo
|
Wysłany: 18-08-2007, 09:29
|
|
|
Miałem to samo u mnie tyle że u mnie zegarek padł na zero i wogóle się nie podnosił |
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Zero
witamy nowego
|
Wysłany: 18-08-2007, 15:53
|
|
|
Ja mam elektroniczna deske rozdzielcza i ten wskaznik jest w formie takiego wyswietlacza"paskowego".Im wieksze cisnienie tym wiecej paskow.Owy wezyk ktory sie przetarl prowadzi do czujnika a nie do zegara w postaci manometru.Przynajmniej tak to wyglada. |
|
|
|
|
Hipo
|
Wysłany: 18-08-2007, 15:58
|
|
|
Aha rozumiem, w sumie nie pisałeś czy masz digitala czy analoga. No ale najważniejsze że usterka usunięta. |
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 18-08-2007, 16:00 Re: Wskażnik ciśnienia doładowania nie działa,dlaczego?
|
|
|
Ninja napisał/a: | no jak co padło?? Wskaznik padł i nalezy go naprawic lub wymienic.
Podłącz inny to bedziesz wiedziec co padło. |
|
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|