|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co to za firma? |
Autor |
Wiadomość |
alien12
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-10-2007, 07:57 Co to za firma?
|
|
|
mam w autku chwilowo taki dziwny parownik, wszystko co na nim jest napisane to "Apsik" (albo jakoś bardzo podobnie tylko nieczytelnie napisane). Wygląda to jak nazwa firmy, ale na necie nie udało mi się znaleźć info o takim cudzie. Pytam z tego względu że mam go założonego na czas regeneracji parownika Lovato i dziwne: autko na nim chodzi lepiej niż chodziło na Lovato (znaczy sie jak był nowy założony). Dziwny jakiś "nołnejm" ale super chodzi. Ja go od kumpla dostałem a on też od kogoś dostał tak już długą drogę przebył, nie zdziwiłbym się jakby był u ruskiego na giełdzie kupiony. Co to może być? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 20-10-2007, 08:19
|
|
|
apsik chyba nie słyszałem........ ale chyba krakowska, coś mi się kojarzy, firma jakaś, od ktorej np sieć LPG Krajewskiego brała reduktory, miała jakąś podobną nazwę, ale mogę się mylić..... a! to było logo AGC, tylko nieczytelne też....... po odklejeniu naklejki to był zwykły lovato.... może jakbyś odkleił nieco naklejkę (może zejść sama bo ciepły silnik etc ;-) ) i poczytał co pod nią masz.....powinny być jakieś oznaczenia...... a może twój od początku był nie do konca dobrze 'zestrojony' z silniczkiem lub dobrany na styk co do pojemności a ten jest pod nieco większą i może jakoś przy tym tak ustawiony by żarło gazu więcej ale miało czym dechnąć jak depniesz? |
|
|
alien12
|
Wysłany: 20-10-2007, 09:32
|
|
|
Mnie też na nazwa rozbraja ale taka jest. Myślałem że to naklejka ale jednak jest to przynitowana metalowa blaszka. Możliwe że to jest to jakiś produkt typu "wyprodukowano dla biedronki" (no czy tez innej firmy) ale przeglądając fotki nie udało mi sie znaleźć nic podobnego z wyglądu. Jak będę miał możliwość to zamieszczę fotkę. Czy tamten był źle dobrany? Nie wiem, autko jeździło na nim dobrze, prawie jak na benzynie, palił 9-12 ale na tym parowniku spalanie mniejsze i lepiej się na obroty wkręca, wolne mu nawet trochę nie falują, jeździ tak samo jak na Pb, chociaż tak sobie myślę że mogłem się przyzwyczaić do tamtego i tylko mi się wydaje że ten jest lepszy... |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-10-2007, 15:54
|
|
|
alien12 napisał/a: | "Apsik" |
na zdrowie... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|