|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
TEMPRA 1.8ie+BRC |
Autor |
Wiadomość |
keves
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 09 Kwi 2006 Posty: 104 Skąd: Gdynia/Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-05-2006, 21:10 TEMPRA 1.8ie+BRC
|
|
|
Witam serdecznie.Czy ktoś z obecnych montował ostatnimi czasy instalację BRC-Blitz do silnika 1.8?.Pytam o spostrzeżenia i ewentualne problemy z eksploatacją.Mam na myśli falowanie wolnych obrotów,zapalającą się kontrolkę wtrysku podczas jazdy na gazie i zamulanie do ok. 2000 obr i kwestie ewentualnego "samoistnego układania" się nowej instalacji.(jak stwierdzono w serwisie).Pytam profilaktycznie bo, mam inst.na gwarancji ,a problem powinien rozwiązac serwis.Lubię jednak wiedziec ....o co chodzi. |
_________________ Gdynia-Miasto z Morza i Marzeń .Tempra 1,8ie SW +LPG http://www.skiforum.pl/ |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22-05-2006, 23:14
|
|
|
w sumie to można powiedzie że to sonda lambda ale nei ze jest uszkodzona ale sonda nie jest oszukiwana albo co i pewnie tworza się błędy itp itd i nagle zapala sie kontrolka od wtrysku, faluja obroty i muli.
wg mnie to spirdzielono regulacje elektroniki instali gazowej
ale
papietaj że jak masz nową instalację to po pierwszych tam iluś tkm musisz jechac do nich na zmiane filtra gazu, regulację i analizator co masz chyba darmowe i najlepiej zrób to bo hgw co się może stac z twoja gwarancja.
lub też:
skocz do jakiegoś innego warsztatu i powidz jak sprawa wygląda może oni coś wymyślą i powiedzą potem skocz do swoich powiedz co i jak a jak usterka nie zniknie to " STFU bierzcie co wasze, kase zwracac i zmiana zakładu " |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
keves
|
Wysłany: 23-05-2006, 19:41
|
|
|
Też myślę że to kwiestia regulacji ,ale jak ktoś miał to samo w takim silniku to zawsze jakiś pewniak i doświadczenie. |
_________________ Gdynia-Miasto z Morza i Marzeń .Tempra 1,8ie SW +LPG http://www.skiforum.pl/ |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 24-05-2006, 00:08
|
|
|
hehe pewniak to jest to że źle ją wyregulowali i bedzie sie je**c
pomoze tylko kolejna regulacja i zestrojenie elektroniki
jeśli jest to dobry warsztat to podejdą do tego porządnie
oczywiście sprawa może się rozwiązac po pierwszej planowanej regulacji żeby się wszystko podopalało ale jeśli później będzie to samo to jedz do nich i walcz o swoje bo tu chodzi o konkretne pieniądze a nie o 50zł . pierwsza regulacja jest zawsze bezpłatna i do tego dochodzi tylko koszt nowego filtra gazu okolo 5-6zł niemaja prawa skasowac wiecej a jesli tak zrobia to powiedz ze zdziercy sa
PAMIĘTAJ - żeby niewiem co niemaja prawa montowac jakis kartoników gąbek itp itd że niby to pomoże. takie bajzle nie pomagają a wręcz szkodzą i oznacza to tylko ze to głąby są a nie fachowcy |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-05-2006, 01:34
|
|
|
Heh nieam to jak partacze
Dus ich poki autko nie bedzie chodzic jak nalezy !!! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
keves
|
Wysłany: 24-05-2006, 19:19
|
|
|
MupiK napisał/a: | Dus ich poki autko nie bedzie chodzic jak nalezy ! | Tak też i zrobię. |
|
|
|
|
andrzej
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-06-2006, 20:02 1.8 ie +brc
|
|
|
mam też 1,8 i podobne doświadczenie w tej kwesti, auto po założeniiu gazu zaczeło wariować, "fachowcy " chcieli mi powymieniać prawie wszystko łącznie z wtryskami , kompem, silnik krokowy, ale się nie dałem, po rozmowie z gościem z serwisu fiata okazało się że trzeba po instalacji gazu wyczyścić kompa , i tak też zrobiłem, po kilku kilometrach jak komp się nauczył wszystko jest ok, podobno też skutkuje odłączenie kompa na noc ale piszę podobno bo osobiście nie sprawdzałem. |
_________________ Tempra 1.8 i.e SW listopad 1996 |
|
|
|
|
keves
|
Wysłany: 08-06-2006, 20:10
|
|
|
andrzej napisał/a: | trzeba po instalacji gazu wyczyścić kompa | Witaj Andrzej. W jaki sposób to zrobiłeś? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|