|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wymiana paska rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
darek0-0-7
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-04-2007, 12:49 wymiana paska rozrządu
|
|
|
Mam problem z odkręceniem koła pasowego, nie wiem jaki jest gwint, lewy czy prawy,
Tempra 1,6 ie
W którą stronę ciągnąć? |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-04-2007, 13:41
|
|
|
BYŁO!! OPCJA SZUKAJ NIE KOPIE!! |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-04-2007, 20:24
|
|
|
pomozmy koledze. patrzac od strony prawego blotnika na silnik odkrecasz w lewa strone. dla ulatwienia w otwor skrzyni wloz jakas srube aby zablokowac silnik. bedzie ci latwiej. jak odkrecisz i bedziesz zdejmowal nakretke i kolo pasowe odluz je tak abys poprawnie je pozniej zamontowal. jak bedziesz skladal rozrzad to kolo zebate walka rozrzadu ustaw na znaku zgodnie z obudowa. jesli chodzi o wal to parzac w otwor w skrzyni ustaw znak na kole zamachowym na znaku 5. to troszke wczesciej niz punkty podaja ale jak bedziesz napinal pasek to wal sie przesunie i idealnie (juz po naciagnieciu paska i zkreceniu napinacza) bedzie ustawiony jak trzeba. to moje obserwacje potwierdzone doswiadczeniem. jak bedziesz wymienial pasek to lepiej miec wykrecone swiece - latwiej sie kreci walem. jak juz wszystko poskladasz to delikatnie zrob recznie ze 3 obroty aby sprawdzic czy wszystko gra. i pamietaj krecic w prawa strone i nie cofac bo zawsze jest tolerancja delikatnych luzow.
kurcze sie rozpisalem ale mam nadzieje ze to ci pomoze tak samo jak innym. a wymiana paska w 1.0 1.4 1.6 na jednym walku jest dziecinnie prosta. powodzenia. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-04-2007, 20:49
|
|
|
W downloadzie leży mały opis jak wymienić pasek.
A odkręca się normalnie (odkręcasz w lewo). |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
imemo
witamy nowego
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 14-04-2007, 16:29
|
|
|
taaa jest!w lewo!ja odkrecalem udarem poszlo gladko |
_________________ imemo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|