|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem po wrzuceniu wstecznego |
Autor |
Wiadomość |
wojcioo
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 28-10-2007, 22:24 problem po wrzuceniu wstecznego
|
|
|
Po wrzuceniu wstecznego i dodaniu gazu wyskakuje mi bieg. Natomiast jeżeli jadę na wolnych obrotach to wszystko jest ok do czasu kiedy nie dojadę do jakiegoś wzniesienia. Wszytkie pozostałe biegi są ok. Poza tym jeszce jedna rzecz - na postoju moge wrzucić 1 i 2 nie wyciskając sprzęgła - bez żadnego oporu. Gdzie szukać usterki i czy jest to jakaś poważna wada. |
_________________ wojcioo |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-10-2007, 23:10
|
|
|
Poszukaj na forum o poduszkach silnika.
Zacznij od tego. Poduszki silnka są 2 oraz jedna która trzyma skrzynie.
Prawdopodobnie zużyte poduszki powodują to, że cały silnik i skrzyna nie są w odpowiedniej pozycji i stąd te problemy.
Warto sprawdzić też cięgna od lewarka zmiany biegów. Zobaczysz je w komorze silnika na środku z tyłu. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-11-2007, 11:40
|
|
|
Cześć. Tak jak Kolega pisze trzeba zainteresować sie poduszkami w sumie są trzy. U ojca w temprze czasem jak stał pod górkę lub na jakiejś nierówności to nie mógł wrzucić wstecznego czasem był problem z 1 biegiem a 3 trzeba było szukać. Po wymianie tylko jednej tej pod silnikiem przy obudowie rozrządu zupełnie inna jazda. U mnie będę wymieniał wszystkie jak robić to porządnie. Jest to do zrobienia samemu, ale mi jakoś nie chce się bawić więc wstawię do mechanika. Pozdr |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|