|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zgubiłem "luz"... |
Autor |
Wiadomość |
Race_D
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-02-2009, 21:38 Zgubiłem "luz"...
|
|
|
No właśnie, dziwna sprawa - Tipo stało parę tygodni nie jeżdżone, troche mrozu ostatnio było ale jakoś po tym bez problemu odpaliło. Niestety drążek zmiany biegów nie pozwala się ustawić w pozycji neutralnej (tzw. "luz"). Ciągnie go w przód lub w tył (na boki ok). Czyli mając trójkę jak chcę pchnąć lewarek na luz to wbija się od razu czwórka i odwrotnie. Podczas jazdy wszystko poza tym działa - wszystkie biegi wchodzą, jedzie się normalnie. Miał ktoś kiedyś taki problem? Obstawiacie skrzynie czy mechanizm zewnętrzny? Nie mam za bardzo jeszcze warunków, żeby grzebać przy aucie więc może ktoś mi podpowie... |
_________________ Tipo 1.6ie
Waiting for TwinCam...
>> ITAL Performance << - modyfikacje mechaniczne, tuning & more... |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-02-2009, 21:46
|
|
|
Race_D, na początek sprawdź poduszki pod skrzynią i silnikiem a później oblookał bym cięgna i sierżanta (tłumik środkowy lub kat musisz zwalic). Zanim zaczniesz grzebac przy skrzyni to sprawdź te dwie sprawy i zdaj relację. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-03-2009, 20:22
|
|
|
ja stawial bym na sierzanta, jakis krestynski projektant wymyslil tam kule zalewana plastykiem.
mi wlasnie ten plastyk wypadl w zeszlym roku dzieki bogu maj byl wiec moglem to naprawic wymieniajac drazek biegow laczacy lewarek z mechanizmem na maglownicy.
cholerna robota z wymiana ........
** Dodano: 02-03-2009, 20:23 **
przepraszam za slownictwo ale 13 h mi zajela ta robota i co sie nalezalem pod autem to tylko moje biedne plecy moga powiedziec |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|