|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nadkola |
Autor |
Wiadomość |
radar
|
Wysłany: 10-04-2005, 20:25 nadkola
|
|
|
Zima sie skonczyla i wychodza "kwiatki" :/
Porzadnie przygnilo mi tylne nadkole w jego tylnej czesci. Jak z bagaznika odslonie tapicerke to wyraźnie na wylot w samym rogu :/
Miszko na starym forum pisal ze jest to typowe dla Tipo, zbiera sie tam ziemia i woda.. a to zabójcza mieszanka. Efektem tego byla również rdza na blotniku, wczesniej nic nie bylo widac bo zarlo od środka:(
Tyle o narzekaniu teraz pytanie
Czy takie nadkole jest wymienna czescia (ciekawe jaka cena)? W jaki sposob jest montowane jakos przykrecane czy spawane? Zastanawiam sie co zrobic, bo przygnite jest z jednej strony, czy wymienic calosc i czy w domowych warunkach da sie, czy moze dac fachowcowi dospawac fragmenty?.
Przy okazji przegladając forum spotkalem sie z pojeciem nadkola plastikowego. U mnie plastik jest malym tylko przedluzeniem tego metalowego laczacym nadkole ze zderzakiem. Czy sa tez pelne nadkola z plastiku? i czy one po prostu tylko pokrywaja sie z tym metalowym czy zaslaniaja cos jeszcze?
pozdrawiam Pawel |
_________________ Tipo 1.6ie LPG Łódź |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-04-2005, 20:55
|
|
|
Tak na dole te "kwadratowe" kawalki pod swiatlami tylnimy sa rozne, Roger dokladnie wiedzial co i jak. Ja mam np. metalowe, a inni mieli plastiki.
Plastikowe nadkola wystepuje w kombiakiach. Na zlocie zesmy sie "dostukali" tego ze kombi ma plastiki.
Co do Tempry ma ona przykrecane i dodatkowo klejone. W Tipo zapewnie bedzie tak samo i napewno idzie tez zdjac w Typku nadkole tylnie. Szyby nie musisz demontowac podobniez! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|