|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Sterowniki el. szyb - dokładne różnice |
Autor |
Wiadomość |
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-05-2010, 10:04 Sterowniki el. szyb - dokładne różnice
|
|
|
Witam, na forum jest tego multum ale zazwyczaj rozgrzebane na pojedyncze posty, a też w jednym temacie jest inaczej a w drugim inaczej więc chciałbym pozbierać to do kupy:
Jakie dokładnie są różnice pomiędzy czarną, białą i pomarańczową puszką?
Proszę o jak najdokładniejsze rozpisanie się na ten temat a nóż przyda się dla potomstwa.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 02-05-2010, 10:40
|
|
|
Czerwona to ta najbardziej rozbudowana czyli domykanie szyb, mozliwosc sterowania szybami z otwarymi drzwiami (podobno)
Biała -taka mam - to zwykła - bez dodatkowych opcji, działa tylko z przekreconym kluczykiem. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
maidun
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 197 Skąd: Alwernia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-05-2010, 10:59
|
|
|
Miałem do czynienia ze wszystkimi sterownikami, więc opiszę jak u mnie działały:
Czerwony - na otwartych drzwiach sterowanie obiema szybami, domykanie to nie wiem, nie sprawdziłem a do tego podtrzymanie szyby kierowcy na włączonym zapłonie, tzn.wystarczy raz wcisnąć przycisk podczas jazdy i szyba jedzie sama do samego dołu lub do góry, żeby zatrzymać w dowolnym miejscu trzeba wcisnąć jeszcze raz którykolwiek z przycisków (nie trzeba trzymać ciągle przycisku)
Biały - u mnie działało sterowanie obiema szybkami przy wył.zapłonie i otwartych drzwiach, było też podtrzymanie szyby kierowcy (jak wyżej) (przypuszczam, że nie było domykania szyb w nim)
Czarny - podstawowy sterownik, bardzo prosta płytka wewnątrz, na pewno nie było podtrzymania szyby kierowcy, co do sterowania szyb przy wył.zapłonie i otwartych drzwiach, to też już nie pamiętam dokładnie, ale na 90% nie było takiego czegoś
Jakby coś, to ew. można się pokusić o fotki płytek każdego sterownika, żeby było widać gołym okiem który jest najbardziej "wypasiony" |
_________________ Było:
Tipo 1.4 AGT
Tipo 2.0 16V Sedicivalvole
Tipo 1.4 S
Jest:
Lancia Kappa 2.0 20VT |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-05-2010, 21:56
|
|
|
No i teraz wszystko jasne. Dziękuje Wam za pomoc i pewnie nie mnie tlko się to przyda. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|