|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jaka komorka..? |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-10-2006, 22:32 Jaka komorka..?
|
|
|
Witam tak od dluzszego czasu sie nosze ze zmiana tel
Z jednej strony fajnie zeby mial spro bajerow bo to lubie
Z drugiej bajery sa itak tandetne i lepiej wszystko soobno a tel uzywam glownie do pracy
Potrzebuje tel niezawodnego a przy tym nietuzinkowego wiec nie rzucac czyms w stylu k300i lub wszystkomajacy Samsung Sgh 680
moje typy chwilowo to
Nokia 6630 - jajko calkiem sporo fukcji udany kompromis
Nokia N70 - bajerki wiadomo patrz nizej
Nokia N80 -to samo co wyzej tylko juz wsyzstko tyle ze itka z lapem ganiam wiec na ki to:/
SE K800i - podoba mi sie co poradze:-)
Philips 9@9i - mozna go nie ladowac przez 3 ty bosko!
Samsung x820 - cienka bestia
Nokia 8910i - moj faworyt mialem banana/matrixa/ zapalniczke tej jeszcze nie a 8800 kosztuje tyle co polowa tempry :-)
Moze ktos ma inne typy ? |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-10-2006, 23:05
|
|
|
TO jest ciekawą propozycją
mnie się strasznie podoba |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-10-2006, 09:43
|
|
|
MupiK napisał/a: | Nokia 6630 - jajko calkiem sporo fukcji udany kompromis |
Mam i polecam. Duze mozliwosci. Do tego mam MMC 512 i moze sluzyc jako mp3. Duze mozliwosci bo to Symbian 8.0. N70 ma wieciej wewnetrznej pamieci ram dla systemu. Dobre to jak chcesz odpalac jakies gierki w telefonie. A tak to prawie zadnych roznic oprocz wygladu. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-10-2006, 15:17
|
|
|
Ja bym wziął K800i
Zdjęcia trzaska rewelacyjne i ma wszystko co konkurencja.
Sam teraz zmieniam komórkę ale nieco niżej celuję bo w K750i
K800 jest trochę za drogi dla mnie.
TUTAJ masz Mupik test tego cudeńka. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 02-10-2006, 19:07
|
|
|
hmm... motorolli bym nie brał, ze względu na problemy z częściami i softem (jedyny wyjątek to motka 398 bodajże, tą jeszcze...), siemensy są.. różne, a soft też miewają do D... Ericsson to jest marka solidna bardzo, po połączeniu w Sony Ericsson niewiele stracił, więc niektóre SE też spoko; Nokia raczej na bajery zawsze była nastawiona, z trwałością różnie, ale w zasadzie też ma swoje doświadczenie jako koncern, byłaby u mnie też w czołówce co by można kupić (po Erykach i np Sagemach czy na równi);
właśnie; przeglądałeś oferty La Sagem? mimo wszystko obecne aparaty miewają niektóre udane, w zasadzie spadkiupadki wytrzymują, końcówki mocy itp raczej nie siadają, z zasięgiem OK, baterie trzymają spoko, gry, aparaty i pierdoły masz, możesz pakować co chesz, a jak władujesz kartę np SD do takiego 256 czy 512 MB to możesz wypasić i wydresować fona ile kcesz...
** Dodano: 02-10-2006, 20:08 **
a! jakieś wynalazki nieznane i bez serwisu typu sendo itp to bym unikał
zawsze też możesz kupić alcatela cegłę starego, wydasz 10 zeta może a jako podnośnik do auta w sam raz |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 02-10-2006, 19:54
|
|
|
unknown napisał/a: | zawsze też możesz kupić alcatela cegłę starego, wydasz 10 zeta może a jako podnośnik do auta w sam raz |
... i do samoobrony się nada.
Takim drogim szkoda kogoś walnąć bo zaraz się rozleci, a np. taka motka timeport twardością, wielkością i wytrzymałościa przypomina prawdziwą cegłę |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 02-10-2006, 20:44
|
|
|
Jestem troche bogatszy o nowe doswiadczenia...
N80 - bawilem sie fajna ale kurcze nosic cegle w kieszeni jeszcze do calego ekwipunku to jeszcze nie zglupialem
SE k800i awaryjny ponoc jest a takie to ladne...
Philips problemy z serwisem ? nie wiem jakie ale takie info dostalem wiec nie bede sprawdzal :/
Na polu pozostaja wiec starsze modele nokii chodz widizalem jeszcze 6233 i hmmm calkiem fajna
Co do SAGEMA to hmm francuskie to moga byc dobre tylko wina i kur... cala reszta sie do niczego nie nadaja
Siemens mialem SL45i kiedy to bylo cos... bardoz udany tel gdyby firma kontunuowala wtedy zaczeto mysl to by teraz penwie fjane tel robila a tak mamy plastiki z ktorymi jak sie trafi tak sie ma :-)
Motorole kojarza mi sie tylko z V3 i serwisem serwisem serwisem kradzieza i to byla najlepsza rzecz jaka sie z tmy telefonem stala
Timeporta kidys mialem bezawaryjny tel i wcale nie taka cegolwka ale obsluga menu w tych czasach byla idiotyczna :/
Tak wiec dalej tel nie mam ale ponoc to teraz trendy :]
Na polu zostaly nokie i samsungi jutro dalszy ciag posuzkiwan |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-10-2006, 20:30
|
|
|
może N6280? Mam od niedawna. Jest całkiem w porządku pomimo tego, że wydaje się delikatna.
Ja wybierałem pomiędzy N6280, N70, N80, K800 i MDA Compact 2.
Sony Ericsson w moim odczuciu robi dużo ładniejsze zdjęcia. MDA Compact 2 wydaje się niewypałem w kategorii PDA i porażką jako telefon. N70 odpadła gdy zobaczyłem N80 ale ta ostatnia z koleji jest jeszcze trochę droga. Przypadkiem wpadłem na N6280. Sprawuje mi się wyśmienicie, choć brakuje mi w niej symbiana i , tak jak wspomniałem, nie robi takich ładnych fotek jak K lub W 800i. Poza tym tel ściąga na siebie wzrok eleganckim wyglądem. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 05-10-2006, 11:24
|
|
|
jak chcesz miec telefon do robienia zdjęc to kup se aparat cyfrowy , chyba ze ten telefonik co podałem na samej górze. 6mpix to naprawde cos tylko właśnie serwis |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-10-2006, 00:07
|
|
|
Mupik jesli chodzi o motorolki to sa naprawde ekstra telefony. Wcale nie sa specjalnie awaryjne, a dodatkowo mozna z nimi robic cuda. Mozliwosci modyfikacji softu praktycznie nieograniczone. Polecam odwiedzic forum www.matrax.net/forum |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
|
Wysłany: 06-10-2006, 08:01
|
|
|
Polecam N 6280, i wgl nokie
SE to zabawki, znajomym rozlatuja sie w smieszny sposób, Jeszcze Ew. jakiś BenQ-siemens, a reszta to gowno... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 06-10-2006, 14:58
|
|
|
MiKuS napisał/a: | SE to zabawki, znajomym rozlatuja sie w smieszny sposób, |
.. a niby w jak śmieszny sposób??
Miałem telefon Sony, później dwa Eryki, aż w końcu dwa SE po połączeniu tych firm i żaden mi się nie rozleciał, a tym bardziej w śmieszny sposób.
Polecasz BenqSiemens ale chyba nie czytałeś opinii o tych telefonach nie mówiąc już o tym, że firma znów jest na sprzedaż bo nikt nie chce technologii Siemensa taka jest zajebista.
Sam Siemens sprzedał swój dział telefonii |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 06-10-2006, 17:51
|
|
|
Simensy to chmm powiedzmy, są dobre na podkładki pod piwo. Siedzę troche w telefonach i Simensy nie mają dobrej opini jeśli chodzi o trwałość mechaniczną. Dużo modeli nie ma klejonych układów, przez to byle upadek i padają. A inne firmy z powodzeniem to stosują. Co do SE to osobiście kiedyś się zraziłem Erykiem (badziewny T68i) i od tamtego czasu nie uzywalem. Chociaz pod szyldem SE dobrze się lansuje ta marka i ma ciekawe telefony. Co do Nokii to wiadomo, stara dobra Nokia i dlatego jej używam. Duży support, brak problemów z akcesoriami i układami. |
|
|
|
|
Tobi
|
|
|
|
|
AJS SERVICE
|
Wysłany: 18-10-2006, 18:25
|
|
|
Ja mam telefonik NOKIA 7650 już ponad rok i jestem z niej zadowolony. |
_________________ Warszawa-Elsnerów ul Jesiotrowa 23
tel.kom. 607 253 118
Tempra lub Tipo 10% rabatu
|
|
|
|
|
drosik
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 25 Wrz 2005 Posty: 92 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 19-10-2006, 10:03
|
|
|
Osobiście miałem już kilkanaście telefonów i mogę powiedzieć, że mam pewne doświadczenie w tej materii , podam Ci kilka przykładów, na co ja w tej chwili zwracam uwagę:
design (bo lubie mieć zawsze troszkę nietuzinkowy telefon)
dobra bateria
dostępność akcesoriów
możliwości komunikowania sie bezprzewodowego z innymi urządzeniami (telefony, komputery, zestawy słuchawkowe)
radio oraz MP3 (to sie przydaje często na nudnych wykładach)
możliwość rozszerzenia pamięci
Obecnie posiadam telefon samsung X700, ma on pełnego Bluetootha(może sie bezproblemowo komunikować z innymi urządzeniami) słuchawki stereo, slot na karty pamięci, wyświetlacz 256 tys kolorów, a bateria trzyma mi ok 5-6 dni, osobiście mogę Ci polecić ten telefonik lub troszkę lepszego samsugna d600.
Decyzja i tak należy do Ciebie musisz sobie odpowiedzieć do czego chcesz wykorzystywać telefonik. |
_________________ Bez problemów byłoby nudno |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 19-10-2006, 11:22
|
|
|
X700 ciekawy telefonik.
Mam bardzo podobne kryteria co do wyboru telefonu. Tylko dla mnie ostatnio też liczy się, aby miał Symbiana S60 (2 lub 3 edycja). Dlatego mam N6630. Ma wszystko co opisane powyżej i Symbiana. Co dużo daje, bo jak czekam za kimś to pyk telefon w dłoń i można pograć w całkiem miłe gry (ostatnio z dziewczyną Raymana 3 przechodzimy. Długa i trudna gra, ale zabawa jest. Jak czekam na nią na uczelni to jest co robić). Nawet film można obejrzeć. A mam kartę 512MB to i za dobry odtwarzać MP3 ten telefon też "robi". |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 19-10-2006, 11:31
|
|
|
miszko,
to fakt symbian daje duże możliwości i to nie tylko grania ale tez możliwość wgrywania aplikacji, które pojawiają się coraz częściej w sieci, minusikiem jest to, że bateria trzyma nieco krócej... |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 19-10-2006, 11:45
|
|
|
Widze ze temat sie rozrosl bardoz mnie to cieszy :-)
X700 przeoczylem go a bardoz mi sie podobal! ile tam bateria trzyma? bo w d600 to z tym kiepsko
Chwilowo korzystam z poczciwej 6310i(blotek,dlugi czas zycia bateri, rozbudowa skiazka adresowa)
chcialoby sie mp3 i aparacik i nawet cos wiecej...
Wiec jak tylko trafie ten upatrzony... to zmieniam :] |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 19-10-2006, 11:50
|
|
|
MupiK napisał/a: | bo w d600 to z tym kiepsko |
nie prawda, w d600 trzyma ok 5-6 dni, bynajmniej tak trzyma mojemu szwagrowi. |
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 19-10-2006, 11:58
|
|
|
Kurcze uzywalem d600 jako sluzbowego i nawet 2 dni nie potrafil dozyc gdzie SE k750 wytrzymywal spokojnie te 4 |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 19-10-2006, 12:01
|
|
|
MupiK napisał/a: | uzywalem d |
a co dokładnie uzywales |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 19-10-2006, 13:06
|
|
|
drosik napisał/a: | że bateria trzyma nieco krócej... |
To fakt. Gdy się gra/mp3 bateria max 2 dni. Raku napisał/a: | A co to Symbian?:> |
To inaczej system operacyjny, ale o bardzo dużych możlwiościach. Np. gry 3D, odtwarzanie filmów DivX to dla niego nie problem. Można sobie zainstalować Opere i przeglądać internet. Ja mam też klienta GG w komórce.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Symbian
http://pl.wikipedia.org/wiki/Series_60 , N6630 ma S60 drugą edycję. Najnowsza edycja S60 to trzecia. Są tez inne serie np. S80, S90, UIQ. |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 19-10-2006, 13:18
|
|
|
miszko napisał/a: | Np. gry 3D, odtwarzanie filmów DivX to dla niego nie problem. Można sobie zainstalować Opere i przeglądać internet |
to jest dostępne też w telefonach, któtre nie mają symbiana. gry 3d to nic innego jak Java 3d, która jest dostępna w samsungach x700 i d600, divixy tez u mnie chodzą
opera też chodzi po javie tzn miniopera, z klientem gg sie jeszcze nie spotkalem zeby chodzil po javie, ale byc moze jest
zapomnialem wczesniej dodac, ze jak kupujesz x700 z Ery to dostajesz zestaw słuchawkowy oraz kabel USB i to taki który ładuje telefonik... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|