|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
troche na odwrót - Dorobienie zamka (stacyjka) do kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
Race_D
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-02-2008, 16:22 troche na odwrót - Dorobienie zamka (stacyjka) do kluczyka
|
|
|
Mam jeden kluczyk do zamków drzwi i korka wlewu paliwa oraz schowka, do stacyjki mam inny, zamek klapy bagażnika nie przyjmuje żadnego kluczyka z tych co dostałem do auta. Czy można jakoś ustawić bębenki w stacyjce i zamku klapy tak by wszędzie tego samego kluczyka używać? Wiem, że np. w BMW tak można bo sam się bawiłem i ustawiałem zapadki w bębenkach pod kluczyk, a jak to jest we FIAT'ach? |
_________________ Tipo 1.6ie
Waiting for TwinCam...
>> ITAL Performance << - modyfikacje mechaniczne, tuning & more... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-02-2008, 20:06
|
|
|
jeśli chodzi o wkład w bagażniku to jeśli pamiętam jest podobny do drzwiowego, takie wkłady rozwalałem i dało się blaszki poprzekładać; stacyjki jednak nie ruszałem od tej strony, ale może z nią być problem; ale jeśli tylko do stacyjki byłby inny klucz to jeszcze ujdzie... |
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-02-2008, 20:10
|
|
|
a nie prościej wrzucić tam siłownik i otwierać z pilota lub przycisku w aucie? |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-02-2008, 20:11
|
|
|
ja mam u siebie do każdej wkładki i stacyjki osobny kluczyk i powiem wam ze wcale mi to nie przeszkadza
po co wiec bawić się w takie rzeczy |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-02-2008, 21:13
|
|
|
Witam
yoyo napisał/a: | a nie prościej wrzucić tam siłownik i otwierać z pilota lub przycisku w aucie? |
Hmmm.. jest jeden problem, u mnie też tak jest, uszkodzona wkładka zamka w klapie, jest o tyle źle, ze kiedy muszę wyjąć akumulator z auta, np. do podładowania, bagaznik pozostaje ..otwarty Dzwi zamknę co prawda blokadami i z kluczyka, tylko bagażnik... |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
maro.marek
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-02-2008, 22:24
|
|
|
zamek klapy tylnej mozesz miec zatarty wiec wystarczy rozebrac , wyczyscic i nasmarowac a co do stacyjki da sie spokojnie ustawic zapadki o ile zdolasz z tych co masz w stacyjce.jezeli ktorys nie bedzie nigdzie pasowal zawsze mozesz go nie wlozyc lu podjechac do punktu dorabiania kluczy (czesto tez regeneruja zamki) zeby ustawili ci ten zamek.koszt regeneracji i ustawienia jednego zamka wynosi okolo 20zl.ja tyle zawsze placilem bo denerwowalo mnie pare kluczykow |
_________________ maro.marek |
|
|
|
|
Race_D
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-02-2008, 23:08
|
|
|
yoyo napisał/a: | a nie prościej wrzucić tam siłownik i otwierać z pilota lub przycisku w aucie? |
Mam centralny zamek fabryczny więc jakby nie w tym problem...
Cytat: | ja mam u siebie do każdej wkładki i stacyjki osobny kluczyk i powiem wam ze wcale mi to nie przeszkadza
po co wiec bawić się w takie rzeczy |
Ja mam zawsze przy sobie pęk dziesięciu kluczy od różnych nieruchomości i nie bawi mnie posiadanie pięciu do jednego auta. Tobie to może nie przeszkadzać ale ja nie widzę sensu w utrudnianiu sobie życia. Niektórzy np. wyrzucają śmieci w domu dookoła siebie bo nie czują potrzeby porządku ale to nie znaczy, że inni też tak muszą żyć. IMHO takie wypowiedzi w dziale technicznym są raczej niepotrzebne. Peace.
maro.marek, wiesz może ile jest rodzajów tych zapadek i czy są identyczne w stacyjce i pozostałych zamkach? Zabiorę się do tego dopiero jak załatwię sobie jakieś dodatkowe zamki, nie będę się uczyć na swoich . |
_________________ Tipo 1.6ie
Waiting for TwinCam...
>> ITAL Performance << - modyfikacje mechaniczne, tuning & more... |
|
|
|
|
maro.marek
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-02-2008, 11:26
|
|
|
Race_D, nie wiem ile jest rodzajów ale wrazie czego to powinienem miec kpl zamkow do tipo coprawda jednej wkladki mi brakuje ale ma ja chlopak z ttt wiec jest do odzyskania.mysle jednak ze sobie poradzisz bo nie jest to trudne a zapadki powinny byc takie same ale we wlewie paliwa moze miec nie wszystkie zapadki czasami tak robia |
_________________ maro.marek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|