|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Sportowa kierownica |
Autor |
Wiadomość |
pawelgdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-06-2006, 19:57 Sportowa kierownica
|
|
|
Witam. Mam pytanie odnosnie zalozenia sportowej kierownicy w aucie bez wspomagania. Jak takiecos bedzie sie zachowywac? Nie wymieknie mi zona na parkingach ?:) No i rodzaj kierownicy: czy do konkretnego modelu sie dokupuje czy jest jakis standart? Chodzi mi o to zeby mocowanie pasowalo.
Pozdrawiam
Pawel
Tipo 1,4 DGT +gaz |
|
|
|
|
tuningowo.com
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-06-2006, 20:27
|
|
|
Co do żony to zależy ile ma siły co do kierownicy to aby ja zamontować trzeba mieć nabę, na allegro jakieś 80 zł i wtedy można montować kierownicę o ile rozstaw śrób między naba a kierownicą będzie taki sam, ale zazwyczaj jest. Ja osobiście chciałem zamontować z Fiata coupe ( już nawet element przypominajacy carbon pod kolor auta pomalowałem) ale okazało sie że na frezy nie pasuje |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-06-2006, 21:25 Re: Sportowa kierownica
|
|
|
pawelgdynia napisał/a: | Witam. Mam pytanie odnosnie zalozenia sportowej kierownicy w aucie bez wspomagania. Jak takiecos bedzie sie zachowywac? Nie wymieknie mi zona na parkingach ?:) No i rodzaj kierownicy: czy do konkretnego modelu sie dokupuje czy jest jakis standart? Chodzi mi o to zeby mocowanie pasowalo.
|
musisz kupić:
- nabę dedykowaną do twojego auta
-kierownicę z rozstawem otworów jak naba (ewentualnie ponawiercasz nabę na inny rozstaw)
Czy żona da radę zależy od średnicy kierownicy - im mniejsze kółko tym trudniej obrócić
ale kupując zwróć też uwagę na to czy średnica kierownicy jest zgodna z przepisami
( w razie kontroli , czepiają się za małych kierownic - wiem z doświadczenia) |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
pawelgdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 29-06-2006, 19:52
|
|
|
Dzieki za info.
Pozdrawiam |
_________________ Tipo 1,4DGT benz.+gaz (wtrysk 1-punktowy) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|