|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zasady odpowiedzi na forum |
Autor |
Wiadomość |
memo
|
Wysłany: 26-02-2005, 15:31
|
|
|
Dzieki Temprawag , postaram się zlokalizować w tych okolicach ten układ.
Do pozostałych kolegów mam prośbę czytajcie uważnie o co pytam nie pytałem gdzie jest elektrozawór, ani jaki ma kabelek, ani czy się ułamuje ani ile kosztuje, ani nie mam digiplexa tylko zwykły tradycyjny (historyczny) gaźnik.
Boże tyle odpowiedzi nie na temat .... |
_________________ Tipo 1.4 (gażnik) |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-02-2005, 15:55
|
|
|
Chociaz sie starali
Dla kogos innego miejmy nadzieje przyda sie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-02-2005, 21:44
|
|
|
memo napisał/a: | Dzieki Temprawag , postaram się zlokalizować w tych okolicach ten układ.
Do pozostałych kolegów mam prośbę czytajcie uważnie o co pytam nie pytałem gdzie jest elektrozawór, ani jaki ma kabelek, ani czy się ułamuje ani ile kosztuje, ani nie mam digiplexa tylko zwykły tradycyjny (historyczny) gaźnik.
Boże tyle odpowiedzi nie na temat .... |
Nie rób komuś dobrze, nie będzie ci żle . |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 26-02-2005, 21:53
|
|
|
Z takim podejściem kolego to następnym razem nikt Twoich postów czytać nie będzie!! |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-02-2005, 21:58
|
|
|
mkaminski100 napisał/a: | Z takim podejściem kolego to następnym razem nikt Twoich postów czytać nie będzie!! |
Dokładnie mkamień przyznaje ci racje !!!! w 100%
Memo niestety; |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
memo
|
Wysłany: 27-02-2005, 14:41
|
|
|
Panowie jesli macie problem ze zrozumieniem tekstu pisanego (mojego pytania) to trudno.
Po prostu wasze odpowiedzi to typowe wróżenie z kart (a może to a może tamto) Czy naprawdę nie szkoda wam miejsca na serwerze !?
Poza tym zdanie, że nikt nie będzie czytać twoich postów to chyba jakieś nieporozumienie.
Jak ja nie potrafię komuś pomóc to nie wypisuję tego wszystkiego co ewentualnie wiem.
Hmm robi się off-topic ...... moderator wie co się z takimi tematami robi.
Pozdrawiam i uważam temat za zakończony. |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 27-02-2005, 15:22
|
|
|
Ja np jako pierwszy zastanowię się czy warto pisać jesli zadasz kolejne pytanie. Myślę, że osoby udzielające odpowiedzi na Twój problem również.
Ludzie na naszym forum znają sie wspólnie i mimo pewnych rozbiezności pomagają sobie jak mogą. Każdy udziela odpowiedzi na podstawie swoich doświadczeń i niewielu z nas jest mechanikami. Jesli jednak oczekujesz tylko odpowiedzi poprawych to kolego zapraszam do serwisu. Tam Ci tylko takich udzielą.
Nie będe sie wdawał w dyskusję, ale pamiętaj, że forum jest dobrowolne i uszanuj ludzi którzy chcą pomóc!
A o serwer się nie martw, jesli za niego jak i my zapłaciłeś. |
|
|
|
|
memo
|
Wysłany: 27-02-2005, 16:03
|
|
|
hmm akurat w tym przypadku oczekiwałem konkretnej odpowiedzi (liczyłem sie również z brakiem takowej), dlatego powtórzyłem moje pytanie, jeszcze bardziej je doprecyzowując, czyli nie było to otwarte pytanie typu "tajemnicze stukanie - co to może być"
Forum sobie cenię i podoba mi sie tutaj a ponieważ jeżdżę starym fiatem zawsze jest coś przy nim do zrobienia stąd moje pytania.
Dlatego proszę nie odsyłaj mnie do serwisu. Gdyby mnie było stać na nowszy wóz to pewnie i na serwis a skoro jest inaczej to grzebię w miarę możliwości sam.
Wiem, że chcieliście pomóc doceniam to ale mimo wszystko przeczytajcie o co pytałem i jakie dostawałem odpowiedzi.
Co do opłaty to jeszcze takowej nie uiściłem (ale cieszę się , że nie muszę się martwić o miejsce na serwerze)
Cytat: | a np jako pierwszy zastanowię się czy warto pisać jesli zadasz kolejne pytanie. Myślę, że osoby udzielające odpowiedzi na Twój problem również. |
Nie wiem tylko dlaczego przecież to może przydać się innym forumowiczom a taki ostracyzm nie może służyć niczemu dobremu. W końcu należy oddzielać problem natury technicznej od osoby, która pyta a może jestem w błędzie ??
Pozdrawiam |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 27-02-2005, 16:59
|
|
|
Pisałeś na temat cut-off, więc jeśli pytasz się o taki wyłącznik to ja również bym odesłał do zaworu na gaźniku. Jeśli więc nie chcesz zostawiać pieniędzy w serwisie to uszanuj osoby które chcą Ci pomóc. Zresztą nie każdy ma taki sam silnik jak Ty i stara się pomóc na swoim przykładzie.
Własnie sam sobie wytłumaczyłeś dlaczego tak ostro zostałeś skrytykowany. Jeśli informacja nie będzie dla Ciebie z pewnych względów potrzebna to może się przydac innym. Niestety jeśli otrzymałbym takie "podziękowanie" za chęć pomocy jakie zgotowałeś kolegom to naprawdę zrezygnowałbym z późniejszej pomocy tylko Tobie.
Dlatego postaraj się zrozumieć chcących udzielić odpowiedzi i postaraj się nie pisac więcej swoich komentarzy. |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 27-02-2005, 16:59
|
|
|
Pisałeś na temat cut-off, więc jeśli pytasz się o taki wyłącznik to ja również bym odesłał do zaworu na gaźniku. Jeśli więc nie chcesz zostawiać pieniędzy w serwisie to uszanuj osoby które chcą Ci pomóc. Zresztą nie każdy ma taki sam silnik jak Ty i stara się pomóc na swoim przykładzie.
Własnie sam sobie wytłumaczyłeś dlaczego tak ostro zostałeś skrytykowany. Jeśli informacja nie będzie dla Ciebie z pewnych względów potrzebna to może się przydac innym. Niestety jeśli otrzymałbym takie "podziękowanie" za chęć pomocy jakie zgotowałeś kolegom to naprawdę zrezygnowałbym z późniejszej pomocy tylko Tobie.
Dlatego postaraj się zrozumieć chcących udzielić odpowiedzi i postaraj się nie pisac więcej swoich komentarzy. |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-02-2005, 20:07
|
|
|
Witam,
Memo poczęści zgadzam się z tobą. Często widzę posty gdzie odpowiedzi są nie na temat. Ktoś zapoda temat ktoś napisze o czymś innym a ktoś pociągnie temat jeszcze o czymś innym.
Zdaje sobie sprawę że każdy chce pomóc i forumowicze piszą ile się da ale nie jest to zawsze dobre dla samego autora posty który nie dokońca śmiga w temacie.
Kojaży mi się to z "malowaniem sprayem na ścianie" czyli pisać byle co i byle gdzie. |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 27-02-2005, 20:48
|
|
|
Pamiętaj jednak, że z tematu nie korzysta tylko jedna osoba!
Zawsze może sie komuś coś przydać. Rozumiem Was również, bo czasami w odpowiedziach jest wszystko tylko nie odpowiedź na pytanie, ale po pierwsze to jest dobra wola ludzi, że piszą a po drugie sam czytałem wiele postów gdzie przypadkowo tekst nie na tamat był rozwiązaniem mojego problemu!
Po trzecie to oddziel piszących dla postów (to powinniśmy eliminować) a tych którzy chcąc pomóc podają inny sposób, pomysł lub po prostu się pomylili. |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-02-2005, 20:50
|
|
|
Czyli co ,tak jak w szkole ręce na kolana i cichosza, nie wiem to sie nie oddzywam ??? Mkaminski100 ma słuszną racje ,moze nie Tobie ale innym przeglądającym to forum mogą te wiadomosci sie przydać. Rózni ludzie mają różne problemy. W naszym przypadku o miejsce na serwerze nie musimy sie martwić,opłata dawno zrobiona. |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|