|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Awaria silnika 1600 gaźnik bez LPG |
Autor |
Wiadomość |
Witek
Pomógł: 1 raz Wiek: 58 Dołączył: 04 Lis 2005 Posty: 28 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-02-2006, 16:53 Awaria silnika 1600 gaźnik bez LPG
|
|
|
Drodzy Klubowicze i Klubowiczki mój problem przedstawia się następująco i nie wiem już co mam z tym zrobić?
Odpalam rano silnik na ssaniu ładnie zapala rozgrzeję go do ok. + - 30 – 40 stopni więc wyłanczam ssanie i w tym momencie silnik gaśnie( na biegu jałowym ) bo jadąc jako tako się toczy do przodu do momentu wyrzucenia na luz np dojeżdzając do świateł
Jak osiągnie temp 90 stopni to nie gaśnie i chodzi nieraz na wolnych obrotach w zakresie +- 900obr/min a nieraz sam z siebie wejdzie i trzyma 1200 obr/min ale nie gaśnie( zaznaczam że obroty nie falują )
Pragnę nadmienić tą drogą że wymienione ma wszystkie filtry ( paliwa, powietrza, oleju ), wymieniony olej, nowe świece zapłonowe, nowe przewody WN ( fakt że dopasowałem od PF-126p ). 3 dni temu byłem na czyszczeniu i regulacji gaźnika wszystko jest okej a objaw jak był tak jest dalej.
Pomocy !!!!!!!
Gdzie szukać przyczyny?
Pozdrawiam Witek. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 15-02-2006, 17:23
|
|
|
Ja bym szukał problemu w tym czyszczeniu i regulacji gaźnika |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-02-2006, 18:04
|
|
|
Hmmm a moze cos z tymi kabelkami WN nie halo ? jakiedy zaczely sie objawy po wymianie czego ?? tu bym szukal przyczyny. A przwody od podcisnienia masz dobrze podlaczone moze przy rozbieraniu gaznika cos pomieszane zamienione miejscami zostalo?
Moze gaznik zle zlozony i ciagnie gdzies lewe powietrze chociaz wtedt zdajsie faluja obroty:-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 15-02-2006, 20:50
|
|
|
Witek, a to "sławne" półautomatyczne ssanie chodzi? Wszystkie wezyki od podcisnien są ok? W jakim sa stanie. Bo to wlasnie wyglada na to , ze coś z podcisnieniem masz nie tak. Sprawdz te wszystkie wezyki za gaznikiem, albo najlepiej wymien na nowe. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|