|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Lancia Prisma '84 |
Autor |
Wiadomość |
Grzyws
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-04-2017, 21:21 Lancia Prisma '84
|
|
|
Witam,
chciałbym przedstawić swój nabytek do dopieszczania
Jest nim Lancia Prisma z 1984 roku. Samochód udało mi się kupić w naprawdę dobrym stanie.
Jest oczywiście do zrobienia trochę rzeczy, ale ogólnie jak na swój wiek to uważam że trafiłem rodzynka.
Przepraszam, że od razu zaczynam od prośby ale potrzebuje jakąś instrukcję do regulacji gaźnika. Z tego co udało mi się odszukać to siedzi u mnie Weber 32/34 TLDE.
Mam za niskie obroty biegu jałowego. Poza tym na zimnym silniku chyba jest za bogato
W najbliższym czasie planuje zrobić konserwację podwozia/nadwozia Na chwilę obecną wymieniłem już świece, filtr powietrza, naprawiłem przełącznik świateł oraz uzupełniłem oświetlenie bo nie wszystko działało
Pozostała, konserwacja, klocki i tarcze z przodu, rozrząd ( nie pasuje mi rolka, ale już zamówiłem właściwą ( 3 tygodnie oczekiwania ), olej i filtr oleju, łożysko oporowe ( z całym sprzęgłem od razu pójdzie ), osłona przegubu i pewnie wiele innych rzeczy, które wyjdą jak zacznę nią jeździć. Jestem w trakcie rejestracji na zabytek
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-05-2017, 17:40
|
|
|
Bardzo fajny klasyk, jest o co dbać |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|