|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
coś rzęzi pod maską |
Autor |
Wiadomość |
pacopablo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-04-2009, 13:45 coś rzęzi pod maską
|
|
|
Mam taki problem z moją temprą otóż po nagrzaniu się silnika gdy przyspieszam od 2000 tyś.obr. słychać rzężenie spod maski jak siedze za kierownicą to słysze to po prawej stronie najbardziej słychać to podczas przyspieszania na drugim biegu właśnie od 2tyś.obr na postoju podczas gazowania autem też można to usłyszeć właśnie w tym samym zakresie obrotów ale dużo słabiej niż podczas jazdy wkurzające to jest bo jak słychać sam silnik to przyjemnie się jedzie a to jak zacznie rzęzić to denerwuje człowieka i jeszcze raz dodam że dzieje się to na ciepłym silniku dodam jeszcze że wymieniany był pasek rozrządu wraz z rolką napinającą oraz pasek napędu alternatora i ta rolka napinająca |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 05-04-2009, 13:54
|
|
|
Jakie jest to ,,rzężenie''? Takie głuche trochę? Jak tak, to czy nie telepie ci czasem samochodem na wolnych obrotach? |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-04-2009, 14:04
|
|
|
to taki metaliczny dźwięk? po mojemu to może być alternator a dokłądniej łożysko ale sprawdź dokładnie z której strony to dochodzi otwórz maskę i dogazuj i wtedy nasłuchuj co to może być, jeśli to jest altek to radzę się za to zabrać jak najszybciej, bo łożysko moment poleci
pozdrawiam |
|
|
|
|
pacopablo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-04-2009, 14:21
|
|
|
metaliczny dźwięk to nie jest to jest coś takiego grrrrrrrrr nie wiem jak to inaczej opisać:) wyraźnie to słychać w środku w aucie jak otworze maske i przygazowuje to raczej nie można tego tak usłyszeć żeby to wyczaić na wolnych obrotach nie telepie mi samochodem |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-04-2009, 14:30
|
|
|
pacopablo napisał/a: | to jest coś takiego grrrrrrrrr | padłem normalnie
a tak poważnie to jeśli gazujesz i słychać w środku a na zewnątrz(pod maską) nie, to może to linka od obrotomierza jest, ewentualnie i od prędkośiomierza jeśli dzwięk wzmaga się podczas jazdy, ja nie mam obrotka i też mam podczas jazdy takie delikatne grrrr ale u mnie to linka prędkościomierza cyka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|