|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Prosze o pomoc. |
Autor |
Wiadomość |
tipomaniak
witamy nowego
|
Wysłany: 02-08-2005, 16:32 Prosze o pomoc.
|
|
|
Witam, mam Fiata Tipo 2.0 16v. Ostatnio zauważyłem wzomożony wyciek z miski olejowej - okazało sie że miska ta jest zardzewiała i tylko wymiana wchodzi w grę. Niestety poszukiwania nie dały rezultatu, nikt używanych nie posiada (nowa kosztuje 600zł - to troche za dużo dla mnie) - mam takie pytanie czy ktoś może załatwić taka miske, może ktoś ma taki uszkodzony silnik i chętnie sprzeda tą część. W ostateczności jeśli ktoś z was wyjeżdża za granice po samochody i ma jakieś możliwości załatwienia jej to będę wdzięczny. Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
|
kiss
|
Wysłany: 03-08-2005, 11:09
|
|
|
Witam
Gratuluję fajnej maszyny.
Powracając do Twojego problemu to skąd masz pewność o słuszności wymiany miski olejowej?
Bo to, że jest mocno zardzewiała nie świadczy zaraz o konieczności jej wymiany.
Miskę olejową należy oczyścić i dokładnie pooglądać. Może wystarczy wymiana samej uszczelki no chyba, że w misce jest dziura wielkości pięści.
Tempra 2.0 i.e. cat 8V MPI |
|
|
|
|
tipomaniak
witamy nowego
|
Wysłany: 03-08-2005, 13:55
|
|
|
kiss napisał/a: | Witam
Gratuluję fajnej maszyny. |
Dzięki
kiss napisał/a: |
Powracając do Twojego problemu to skąd masz pewność o słuszności wymiany miski olejowej?
Bo to, że jest mocno zardzewiała nie świadczy zaraz o konieczności jej wymiany.
Miskę olejową należy oczyścić i dokładnie pooglądać. Może wystarczy wymiana samej uszczelki no chyba, że w misce jest dziura wielkości pięści.
Tempra 2.0 i.e. cat 8V MPI |
Był u mechanika, on ja oczyścił i stwierdził że spokojnie można tam wsadzić palec, a poza tym byłem u blacharza (aby sprawdził mozliwośc spawania) i było widać trzy miejsca gdzie sączył dość intensywnie olej. |
|
|
|
|
kiss
|
Wysłany: 04-08-2005, 07:29
|
|
|
tipomaniak
No to sprawa sie wyjaśniła, rzeczywiście w tej sytuacji nie Masz innego wyjścia jak wymienić miskę olejową. |
_________________ Tempra 2.0 i.e. cat. 8V MPI |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|