|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pojemność układu chłodzenia |
Autor |
Wiadomość |
szymon18a
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 98 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 10-10-2007, 16:13 Pojemność układu chłodzenia
|
|
|
Witam.Pytanie jak w temacie ile litrów ma układ chłodzenia.Silnik 1.8, auto ma klimę.Pozdro |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 10-10-2007, 16:18
|
|
|
wg książki wkł 6,9dm3 tym że nie ma ma rozgraniczenia na klime i bez... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
szymon18a
|
Wysłany: 10-10-2007, 19:18
|
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź.Tego że nie ma znaczenia nie wiedziałem więc wolałem napisać że ją tipek posiada, chociaż nie działa .Mam jeszcze jedno pytanie.Jak zlać płyn który mam obecnie?jest jakiś korek spustowy czy coś? |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-10-2007, 19:38
|
|
|
szymon18a, tyle że ja nie jestem tego pewny bo dane przeczytałem ci z książki. poczekaj niech ktoś jeszcze napisze. a co do spuszczania płynu to jest dużo o tym na forum. w skrócie:
-na bloku silnika jest korek spustowy na klucz 11
-odkręcasz dolny wąż od chłodnicy - warto zaopatrzyć się w nową opaskę zaciskową
-ogrzewanie na panelu w środku na maksa - otwierasz nagrzewnicę żeby zleciał z niej płyn
-po zlaniu zakręcasz wszystko i odpowietrzasz
-nie wiem czy w 1,8 jest ale w 1,6 istnieje taki odpowietrznik na wężu od chłodnicy - ułatwia odpowietrzanie które warto wykonać porządnie nie planując jakiś większych tras bezpośrednio po wymianie.
o tym i o odpowietrzaniu jest dużo napisane na forum |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
szymon18a
|
Wysłany: 14-10-2007, 17:23
|
|
|
Dzięki.Znalazłem ta cholerną śrubę spustową.Jest pod kolektorem wydechowym.A co do odpowietrznika to takowego nie znalazłem. |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-10-2007, 07:37
|
|
|
szymon18a napisał/a: | Dzięki.Znalazłem ta cholerną śrubę spustową.Jest pod kolektorem wydechowym.A co do odpowietrznika to takowego nie znalazłem. |
u Ciebie powinien być odpowietrznik bezpośrednio na chłodnicy,w przeciwnym rogu niż jest wąż do chłodnicy na górze,czyli idący od termostatu do chłodnicy |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|