|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
głośniki na tył |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 08-02-2008, 22:34 głośniki na tył
|
|
|
Dzisiaj sprawiłem sobie głośniki PIONEER TS-A6911 http://allegro.pl/item310...nowe_f_vat.html Jeszcze nie wiem jak grają bo żeby je podłączyć muszę wyciąć większe otwory w półce. Kupiłem je bo mi się spodobał dzwięk ( sprawdzałem kilka ) najdziwniejsze jest to, że radio LG za 280 zł. miało lepszy bas niż radio SONY za 800 :/ ( ja mam właśnie sony http://allegro.pl/item306..._promocja_.html ) Nie wiem czy te głośniki bez wzmacniacza będą grały pod takim radiem w miarę dobrze. Mam jeszcze pytanie - czy muszę zakładać fabryczne kabelki pioneera dołączone do głośników, czy mogą być te co mam teraz - jakieś zwykłe chyba, i czy ma znaczenie kolejność podłączenia tych kabelków pod głośnik czy nie ? |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-02-2008, 01:01
|
|
|
Jak wiadomo radia samochodowe nie mają kosmicznych mocy i po to wymyślono wzmacniacze. Jeżeli nie słuchasz bardzo głośno muzyki to powinno styknąć. Jeżeli natomiast lubisz przykręcić pydę to polecam montaż chociażby najprostszego wzmacniacza. Co do kabli to po pierwsze porównaj je - podejrzewam, że Pioneer mógł dać takie sobie kable jeżeli w gratisie. Najlepiej sprawdź grubość, ale jeżeli te co masz są stare to możesz zmienić. Co do podłączenia to oczywiście, że ma znaczenie. Początkowo możesz nie słyszeć, ale potem - na wyższych głośnościach- głośnik może nie osiągnąć maksymalnej wydajności. Po to są przecież właśnie 2 różne styki w głośniku i dwukolorowe kable żeby był podział |
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 09-02-2008, 21:10
|
|
|
mrk69 napisał/a: | Jak wiadomo radia samochodowe nie mają kosmicznych mocy i po to wymyślono wzmacniacze. Jeżeli nie słuchasz bardzo głośno muzyki to powinno styknąć. Jeżeli natomiast lubisz przykręcić pydę to polecam montaż chociażby najprostszego wzmacniacza. Co do kabli to po pierwsze porównaj je - podejrzewam, że Pioneer mógł dać takie sobie kable jeżeli w gratisie. Najlepiej sprawdź grubość, ale jeżeli te co masz są stare to możesz zmienić. Co do podłączenia to oczywiście, że ma znaczenie. Początkowo możesz nie słyszeć, ale potem - na wyższych głośnościach- głośnik może nie osiągnąć maksymalnej wydajności. Po to są przecież właśnie 2 różne styki w głośniku i dwukolorowe kable żeby był podział |
dzisiaj się *** z tymi głośnikami a dokładniej z wycinaniem otworów na nie w tej durnej półce ... Podjechałem do castoramy wziąłem jakąś wyginającą się piłkę do metalu za 95 gr i na parkingu zacząłem skrobać ...chyba z 3 godziny się męczyłem :p ale się udało ( ludzie na mnie się patrzyli jak na idiotę ) jak załączyłem ........... całkiem całkiem - jak dam radio na full to nic nie charczy itp ale jest za głośno i mi łeb chce rozwalić :p co do basu to jest ale wydaje mi się, że gdyby nie to że mam SONY (przy zakupie kosztowało 600 zł - pol roku temu ) tylko jakiś alpine o połowę tańszy chyba było by lepiej. Lepiej co do basu ale nie jestem pewien czy ogólna jakość dzwięku w sony nie jest lepsza. |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|