|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
uszczelka w attuatorze |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-05-2009, 12:30 uszczelka w attuatorze
|
|
|
witam mam pytanie czy w attuatporze powinna być jakaś uszczelka? jak go rozkręciłem to owszem była, ale taki mały ooring a wydaje mi się że powinna być na łaczeniu także
tak to wygląda z zewnątrz:
czy na przykłąd brak tej uszczelki może powodować nierówną prace na wolnych obrotach na LPG lub nawet gaśnięcie auta? czy tędy dostaje się lewe powietrze? |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 03-05-2009, 13:14
|
|
|
Świstak napisał/a: | witam mam pytanie czy w attuatporze powinna być jakaś uszczelka? |
nie
Świstak napisał/a: | czy na przykłąd brak tej uszczelki może powodować nierówną prace na wolnych obrotach na LPG lub nawet gaśnięcie auta? |
nie Świstak napisał/a: | czy tędy dostaje się lewe powietrze? |
jeśli jest tam oring o którym mówiłeś to też nie. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 03-05-2009, 13:22
|
|
|
ko dzięki za pomoc w takim razie musze poszukać przyczyn gaśnięcia na wolnych obrotach gdzieś indziej :/ nie wiem czy ten attuator w ogóle działa bo czy jest podpięta wtyczka do niego czy wypięta to działa tak samo... wolne obroty sie wahają i auto gaśnie |
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 03-05-2009, 13:36
|
|
|
Świstak bo akurat nie ma on wplywu zbytnio na pracę silnika a jesli już to tylko podczas jazdy.
Świstak napisał/a: | wolne obroty sie wahają i auto gaśnie |
a reduktor w jakim stanie? ile km zrobione? Gaśnie tylko na gazie czy też na benzynie? |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 03-05-2009, 14:08
|
|
|
reduktor kompletny wymieniłem w październiku, może ze 4 tysiące km zrobiłem od tego czasu a gaśnie tylko na LPG, na PB chodzi niemal że idealnie, "niemal że" ponieważ ma zbyt bogata mieszankę i na zimnym silniku trochę nie za bardzo a na ciepłym znów muli strasznie, ale obroty się nie wahają na PB |
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 03-05-2009, 16:29
|
|
|
a byłeś na regulacji reduktora? wymieniłeś na nowy oczywiście? |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 03-05-2009, 22:16
|
|
|
tak, reduktor był nowy,ponad 200 PLN mnie kosztował z wymianą, co do regulacji reduktora to nie wiem, nic takiego sobie nie przypominam, regulację dawki gazu to miałem ale nie wiem czy to to samo, chyba podjadę do greg-maru bo zaczyna mnie to strasznie wkur... zwłąszcza podczas jazdy po mieście, kiedy każde wyrzucenie na luz powoduje zgaśnięcie silnika |
|
|
|
|
akj3
|
Wysłany: 04-05-2009, 17:04
|
|
|
Świstak napisał/a: | do greg-maru |
najbliżej masz? |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 05-05-2009, 18:36
|
|
|
akj3, nooo na wolanowskiej mają siedzibę ale gadałem ze zenajomym i mówił żeby na lpg to AGCentrum podjechać, na chorzowską że oni są bardzo dobrą firmą i solidną |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|