|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nissan 200sx , honda prelude czy bmw E30 |
Autor |
Wiadomość |
bornek
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 02 Wrz 2005 Posty: 110 Skąd: Gorzów Wielkopolski
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 16-01-2007, 20:53 nissan 200sx , honda prelude czy bmw E30
|
|
|
Witam wszystkich klubowiczów
Mam małe pytanko mam zamiar kupić samochód bo mojego kochanego tipo przejeli rodzice i mam wielki dylemat jakie auto kupic
I chodzi mi które według was autko jest najlepsze |
_________________ Fiat Tipo 1994 r. 1,4 benzyna + LPG , kolorek bordo
Opel Kadet 1990 r. 1,7 diesel, niebieski
Nissan Primera 1994 r. 2,0 1.6V benzyna+LPG
|
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 16-01-2007, 22:21 Re: nissan 200sx , honda prelude czy bmw E30
|
|
|
bornek napisał/a: | Wiatm wszystkich klubowiczów
Mam małe pytanko mam zamiar kupić samochód bo mojego kochanego tipo przejeli rodzice i mam wielki dylemat jakie auto kupic
I chodzi mi kture według was autko jest najlepsze |
nie znając stanu auta?
to jak ci doradzić?
zastanów się które z tych aut będziesz w stanie utrzymac
sprawdz stan aut
i choice is yours
PS: napisz jekie sa ceny tych aut
i napisz gdzie stoi 200sx
|
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 16-01-2007, 22:23
|
|
|
Ciekawy dobór autek.Dwa starsze (BMW i Honda) oraz jeden nowszy czyli nissan.I już sam ten fakt przemawia za Nissanem.
Ale BMW diesel największy z całej trójki jeżeli chodzi o wygodę.Za to jest szansa że silnik swoje przeszedł.
Honda starsza,zapomniane troszke rozwiazania techniczne,no i już napewno lekko awaryjna.
I nissan super maluszek dla dwojga dorosłych i dziecka.Za to silnik turbo chyba coś ok 170Km.
Więc jezeli myślisz o czymś takim poważnie to dorzuć do listy Accorda z lat 1992-95 cena ok 9500,- .Taką dulitróweczkę.Pakowna wygodna szybka i ładna.
Np.:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1894675
http://moto.allegro.pl/it...nda_accord.html
Lub prelude ale również nowszy model.
Np.:
http://www.otomohttp://www.otomoto.pl/index.php?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2083299
A POZA TYM JAK ŚMIESZ ZADAWAĆ TAKIE PYTANIE?OCZYWIŚCIE COŚ Z FIATÓW!!!!! :yawinkle: |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-01-2007, 23:45
|
|
|
z tych 3ch mi najbardziej podoba sie Nissan. Niedośc ze najmłodszy to jeszcze "kultowy".
Mniejsza pojemnosc (1,8) = mniejsze oplaty OC a moc pewnie podobna. BMW do piekła |
|
|
kro_ma
Wiek: 40 Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-01-2007, 03:34
|
|
|
Witam wydaje mi sie ze ta honda calkiem niezla ja mialem kiedys Renaulta 19 1.8 16V 135Km mala rakietka 8 s do sedki miala i to jeszcze nadodatek byl fabryczny silnik i buda fabrycznie usportowiona pozdrawiam Łukasz |
_________________ Tipo 1.8 GT rok 94/95 3D
Seat Toledo 1.9 TD rok 94 |
|
|
|
|
bornek
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 02 Wrz 2005 Posty: 110 Skąd: Gorzów Wielkopolski
|
Wysłany: 17-01-2007, 12:17
|
|
|
EASYKATO napisał/a: | nie znając stanu auta?
to jak ci doradzić? |
EASYKATO, te zdjęcia są tylko po to by pokazać jak wyglądają auta jakie mnie interesują
EASYKATO napisał/a: | PS: napisz jekie sa ceny tych aut
i napisz gdzie stoi 200sx |
EASYKATO, ten nissan stoi w gorzowie w komisie na ulicy myśliborskiej
RobertWroc napisał/a: | Za to silnik turbo chyba coś ok 170Km |
RobertWroc, tak jak muwisz te autko ma około 180km jak nie lepiej a co do prelude to nowszej nie chce ta własnie bardzo mi sie podoba a nad Accordem to pomyśle jeszcze
RobertWroc napisał/a: | A POZA TYM JAK ŚMIESZ ZADAWAĆ TAKIE PYTANIE?OCZYWIŚCIE COŚ Z FIATÓW!!!!! |
RobertWroc, a co do fiatów to myślałem nad Fiatem Coupe
RobertWroc napisał/a: | I nissan super maluszek dla dwojga dorosłych i dziecka |
RobertWroc, ogładałem tego nissana bardzo dokładnie i nei wydaje mi się aż taki mały w środku
Ninja napisał/a: | Mniejsza pojemnosc (1,8) = mniejsze oplaty OC |
kro_ma, dokładnie i to jest wielki + dlatego auta |
|
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 17-01-2007, 12:25
|
|
|
Z tych aut proponowałbym Nissana.
A ogólnie sportowy używany samochód to raczej pomyłka - najczęściej te auta są bardzo dobite.
Oto moje zdanie |
|
|
|
bornek
|
Wysłany: 17-01-2007, 12:31
|
|
|
RaV napisał/a: | A ogólnie sportowy używany samochód to raczej pomyłka |
RaV, wiem o czy mówisz ale kocham takie autka i myslałem tez nad takim opelkiem ale jak narazie na takiego opla mnie nie stać bo kosztuje około 70,000 tyś wiec musze zadowolić się czymś tańszym |
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-01-2007, 23:47
|
|
|
bornek, niestety musisz się liczyć z faktem, że jakie auto takie wydatki biorąc w szczególności pod uwagę stan naszych dróg.
Pewnie dość szybko będziesz na takim aucie psy wieszał jak okaże się małą skarbonką :/
Później jest też problem z odsprzedażą.
Kumpel ma Lincolna wersje sportową Lincolna, 300KM, jasna skóra etc.
Auto piękne z kopem jak cholera.
Co z tego, jak teraz chce go sprzedać, a nikt nie chce go kupić. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
bornek
|
Wysłany: 20-01-2007, 18:35
|
|
|
bornek napisał/a: | Pewnie dość szybko będziesz na takim aucie psy wieszał jak okaże się małą skarbonką :/ |
Emf, czyja wiem kolega ma taka honde i nienarzeka jak narazie na niego sinik wszystko OK a z zawieszeniem nie na żadnych problemów fakt ze jest troche twarde ale zeby wymieniać to nic a nissan jak by nie patrzeć to jest troche wyższy od hondy a silniki jak to w nissanie nie mają tendencji do częstych awarii a co do odsprzedaży to fakt może być problem ale żebym zaraz miał płakać z tego powodu, zawsze można się przeciez zamienic na coś innego z dopłatą np. |
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-01-2007, 03:49
|
|
|
ja się w sumie z ninją zgodzę jak i podobnymi wypowiedziami... gdybym miałna to kaskę to nissana bym myślę wziął...stara BMkato obecnie coś już jak szrotwageny,co innego nowa... honda też ciekawa,ale nissan prędzej ma to coś wśród tych... |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-01-2007, 19:28
|
|
|
bornek, fakt jak nie walnie nic to ok ale jak walnie to tylko płakać.
Kumplowi w Primerze (aucie popularnym) za poduszkę tylnego amora krzyknęli 300zł, a zamienników nigdzie nie dostaniesz.
Kawałek gumy 300zł!!!
Kup teraz dwie poduchy i dwa amory jak są słabe i w tysiaku się za cholerę nie zmieścisz :/ |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-01-2007, 11:49
|
|
|
Nissan najwieksza skarbona
jesli w ogole patrzysz na stawki ubezpieczenia to zapomnij o takim aucie
najwiecej pali, najbardziej ma sie co w nim psuc, ale tez nieporownywalnie do dwoch poprzednich sie prowadzi i jest nieporownywalnie szybszy.
Honda to takie gejowe wozidelko, szybka na prostej, no i jedyna oska wsrod tych 3ch autek. Zawiecha niewdzieczna na dziurawych polskich drogach, a poza tym ruda ja najbardziej lubi z 3ch powyzszych.
Co przemawia za Honda to niskie spalanie wzgledem osiagow.
BMW wychodzi najkorzystniej finansowo, jest pod wieloma wzgledami nie do zajebania, najtansze czesci z tej trojki i najwiecej miejsca w srodku.
w tym przypadku bardzo wiele zalezy od egzemplarza.
Ale blagam jesli mowimy o wysokoobrotowej hondzie i sturbionej nysie, to BMW moze byc tylko 6garowe i tez na PB.
Wiele tez zalezy po co Ci sportowe auto, bo jesli patrzysz na spalanie diesla bmw, to po kiego w ogole ogladasz sie za Nysa ktora wciaga od 20 do 30 jak przycisniesz |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 23-01-2007, 11:12
|
|
|
Cytat: | Nissan najwieksza skarbona |
Do skarbonki sie oszczędza,wiec raczej nie skarbona tylko studnia bez dna.
Za Hondą w tym przypadku tez nie jestem.
Pele_Tipo napisał/a: | BMW wychodzi najkorzystniej finansowo, jest pod wieloma wzgledami nie do zajebania, najtansze czesci z tej trojki i najwiecej miejsca w srodku.
w tym przypadku bardzo wiele zalezy od egzemplarza.
Ale blagam jesli mowimy o wysokoobrotowej hondzie i sturbionej nysie, to BMW moze byc tylko 6garowe i tez na PB. |
Jesli BMka to faktycznie tylko R6 bo nizej nie ma co. I tylko na PB,zadnych LPG
A na koniec Nissan. Mi ten by najbardziej leżał. Ale to moj gust i moje zdanie. Ja jestem wariat. Tez mialem do wyboru jak kupowalem albo BMW serii 5 albo subka. Wybralem japońca. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|